Vorige

Nieuwe Anthurium en Santini’s

Beeld
Floritec en Pull Position

Kwekers en veredelaars hebben weer twee (rode) noviteiten op de markt gebracht. Amazone Plant presenteert Anthurium Delicata en Richard van Schie en Floritec lanceren Santini ‘Jinda Red’ en Santini ‘Maverick Orange’.

Nieuwe Anthurium

Anthurium Delicata van Amazone Plants heeft bordeauxrode bloemen en zeer donkergroene bladeren, bijna tegen het zwarte aan. De plant heeft een koude tolerantie bij 7°C en zowel de bladeren als de bloemen houden hun kleur goed, vooral onder warme omstandigheden. Amazone Plants in Honselersdijk staat bekend om haar grootbloemige anthuriums die worden gekweekt in potmaat 9, 12, 14 en 17 cm.

Nieuwe Santini‘s

Santinikwekerij Richard van Schie presenteert samen met veredelaar Floritec de nieuwe Santini ‘Jinda Red’. Opvallend zijn de pomponvorm en fluweelrode kleur. Kweker Richard van Schie: ‘De handel is enthousiast.  Jinda Red wordt gezien als de roos onder de santini’s. Vooral voor de komende kerstperiode is de kleur rood erg relevant. De houdbaarheid op de vaas is meer dan uitstekend en de stelen zijn sterk.’ Santini Jinda Red is verkrijgbaar op de klokken in Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer. De kweker voert 25.000 stuks per week aan.

Santini ‘Maverick Orange’ is de jongste telg van de Maverick familie. Deze bestaat op dit moment uit ‘Maverick Sunny’ en ‘Maverick White’. Maverick is een pompon met een frisgroen hart. De houdbaarheid op de vaas is uitstekend volgens de kweker. De stelen zijn sterk en het hart blijft frisgroen gedurende de gehele bloei.  ‘Maverick Orange’ heeft een warm oranje kleur.

De noviteit is vanaf woensdag 7 december verkrijgbaar op de klokken in Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer. Richard van Schie voert 5.000 stuks per week aan.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster