Vorige

Nieuwbouw Deliflor Hoogveld officieel geopend

Beeld
Deliflor

Zaterdag 25 november 2023 heeft Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland, de officiële opening van het nieuwe bewortelingsbedrijf Deliflor Hoogveld in Nieuwaal verricht. De kas van 3 ha heeft drie teeltlagen, waarvan twee daglichtloos zijn. Chrysanten doorlopen in ongeveer 12 dagen automatisch het hele bedrijf van steken tot aflevering als bewortelde stek.

vlnr: Jan Kreling (directeur Kreling Chrysanten), Peter Zaat (directeur Deliflor Chrysanten), Otto van Tuijl (directeur Deliflor Hoogveld) en Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland, drukten samen op druk op de knop bij de opening van het nieuwe bedrijf. Daarna werd het nieuwe logo (foto hieronder) binnengereden

Na het officiële deel ging om 10.30 uur de deur open voor iedereen die geïnteresseerd was om een kijkje te nemen bij de technische hoogstandjes van het innovatieve nieuwe bedrijf. „We hadden 3 van de 42 steksteekrobots de hele dag aanstaan en veel bezoekers verwonderden zich over hoe die machines werken.” aldus directeur Otto van Tuijl van Deliflor Hoogveld. Het exacte aantal bezoekers is niet bijgehouden. „Het was tot 17:00 uur gezellig druk. Veel mensen uit de omgeving kwamen op de fiets, maar ik hoorde ook dat er continu honderden auto’s op onze parkeerterreinen stonden. Het was een geslaagde dag.”

Veel mensen kwamen uit de regio Bommelerwaard, maar ook diverse klanten en geïnteresseerden uit het Westland en andere regio’s waren op de open dag afgekomen. Het nieuwe bedrijf is een mooie verbinding tussen de chrysantenteelt in Bommelerwaard en Westland, sprak Sjaak van der Tak in zijn openingsspeech.

Daglichtloos

Diverse leveranciers van alle techniek waren met een standje aanwezig om uitleg te geven aan de bezoekers. De route door het bewortelingsbedrijf leidde onder meer langs de 3 teeltlagen met LED, waarvan de onderste twee daglichtloos zijn. Ook het geautomatiseerde transportsysteem inclusief zes liften trok de aandacht. Er zijn in totaal 6.000 containers waarop de kisten met stek door het bedrijf gaan van steken tot aflevering als bewortelde stek. Op jaarbasis gaat het om ongeveer 500 miljoen stekken. Dat is inclusief beworteling voor derden. De nieuwbouw begon januari 2021 en maart 2023 zijn de eerste chrysantenstekken gestoken.

Het hele productieproces is in deze film te bekijken: video Deliflor Hoogveld

Deliflor Hoogveld is een joint venture tussen Kreling Beheer en Deliflor Beheer

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster