Vorige

Nieuw type alstroemeria: Astronova

Beeld
Royal van Zanten

Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers lanceren een nieuwe snijbloem, verkregen uit de genetica van de alstroemeria. De bloem is onder de merknaam Astronova voorlopig alleen op de Noord-Amerikaanse markt beschikbaar. Hij wordt geteeld in Colombia.

De Astronova typeren Royal van Zanten en The Queen’s Flowers als een veelzijdige bloem met een uniek uiterlijk en bovengemiddeld vaasleven (3 weken). Het is het resultaat van twee jaar samenwerking in productontwikkeling en marketing, na een voorbereidend veredelingstraject van bijna 10 jaar. Het begon in 2003 met de ontdekking van een mutant. Inmiddels zijn er diverse cultivars en is er in totaal 5 ha. productie van de steriele hybriden die via weefselkweek zijn vermeerderd.

De nieuwe bloem wordt in Colombia op een locatie geteeld voor de USA markt. Naar verwachting is de werkelijke introductie deze maand. De komende jaren blijft deze connectie tussen teelt en afzetmarkt in stand, omdat ketensamenwerking volgens de partners in de Verenigde Staten eenvoudiger te realiseren dan elders in de wereld. En de markt van bloemen is er groot. Hiernaast verwachten ze in die regio de kwaliteit goed te kunnen sturen. De gesloten keten vinden de partners een belangrijk voordeel voor het verder ontwikkelen van het merk Astronova.

De nieuwe bloem komt later dit jaar in beperkte op de markt in Japan, maar voor Europa is het introductiemoment nog niet gepland. Hij is wel met zekerheid te telen in Europa, aldus marketingmanager Rob van der Helm van Royal Van Zanten.

Er wordt hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van meerdere kleuren en er is patent aangevraagd voor Astronova.

The Queen’s Flowers is als veredelaar, teler, importeur en boeketmaker actief in de Verenigde Staten, Ecuador en Colombia. Ze heeft in Zuid-Amerika ruim 650 ha kassen, verdeeld over 37 farms.
“Het is een voorrecht om met The Queen’s Flowers te werken. We vullen elkaar aan. Dat is heel belangrijk in deze samenwerking. Zo blijven we scherp op alle aspecten van onze waardepropositie. Samen gaan we er een overweldigend succes van maken”, zegt algemeen directeur Maarten Goos van Van Zanten Breeding.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster