Vorige

Nieuw type Alstroemeria: Astronova

Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers lanceren een nieuwe snijbloem, verkregen uit de genetica van de Alstroemeria. De bloem, die wordt gekweekt in Colombia, is onder de merknaam Astronova voorlopig alleen op de Noord-Amerikaanse markt beschikbaar.

Royal van Zanten en The Queen’s Flowers typeren de Astronova als een veelzijdige bloem met een uniek uiterlijk en bovengemiddeld vaasleven (drie weken). Het is het resultaat van twee jaar samenwerking in productontwikkeling en marketing, na een voorbereidend veredelingstraject van bijna tien jaar. 

De nieuwe bloem wordt in Colombia geteeld voor de Amerikaanse markt. Later dit jaar komt hij ook beperkt op de markt in Japan, maar voor Europa is het introductiemoment nog niet gepland. De noviteit is wel met zekerheid in Europa te kweken, aldus marketingmanager Rob van der Helm van Royal Van Zanten. Er wordt hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van meerdere kleuren en er is patent aangevraagd voor Astronova. 

Scherp blijven

The Queen’s Flowers is als veredelaar, kweker, importeur en boeketmaker actief in de Verenigde Staten, Ecuador en Colombia. Het bedrijf heeft in Zuid-Amerika ruim 650 hectare kassen, verdeeld over 37 farms. ‘Het is een voorrecht om met The Queen’s Flowers te werken. We vullen elkaar aan. Dat is heel belangrijk in deze samenwerking. Zo blijven we scherp op alle aspecten van onze waardepropositie. Samen gaan we er een overweldigend succes van maken’, zegt algemeen directeur Maarten Goos van Zanten Breeding.

Bron en foto’s: Royal van Zanten

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster