Vorige

Nieuw middel en reeks vervallen

Tekst
Beeld
Ctgb

Met schimmelbestrijder Shoban van Globachem heeft de bollen- en knollenteelt weer een nieuw middel, maar het College voor de toelating van bestrijdingsmiddelen en biociden meldt ook een lijst met met name onkruidbestrijders die vervallen, waaronder Roundup en Dual Gold 960C.

De toelating van onkruidbestrijder Dual Gold 960 EC van Syngenta is ingetrokken, het middel mag tot en met 23 juli 2024 worden gebruikt. Ook mijtenmiddel Apollo van Adema heeft geen toelating meer per 11 november 2024, het mag nog tot die datum worden ingezet. Ook vijf verschillende vormen van onkruid- en grassendoder Roundup van Bayer verdwijnen van het toneel. Het gaat om Roundup, Roundup Power Max, Roundup Ultimate, Roundup Evolution, Roundup Extra en Roundup Tempor. In alle gevallen loopt de opgebruiktermijn tot 19 september 2025.

Herbicide Catamaran van Certis moet eveneens uit het schap, het heeft ook als opgebruiklimiet 19 november 2025. Voor Klaverblad-Glyfosaat, dat dezelfde categorie valt, geldt hetzelfde. Onkruidbestrijder Glyphogan Allround van Adama en Clinic N van Nufarm die gebruikt mochten worden in de groenbemesters en op tijdelijk onbeteeld land zijn hetzelfde lot beschoren en ook verboden na 16 november 2025. Clinic Free en Clinic (Nufarm) zijn net als Amega Ace, ook een onkruidbesrijder, al vanaf 16 maart 2024 niet meer te gebruiken in de bollen. Glyfall van Certiplant is vanaf 16 november 2025 niet meer te gebruiken en voor Etna (UPL Holdings) geldt hetzelfde.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster