Vorige

Nederlandse tulpenpluktuin verhuist naar Parijs

Beeld
TPN/VidiPhoto

In het weekend van 15 en 16 april zijn duizenden Nederlandse tulpen te bewonderen in een pluktuin in Saint-Denis. Het bestuur van de Parijse (voor)stad, waar in 2024 de Olympische Spelen plaatsvinden, wil met het evenement een vergelijkbare, vrolijke sfeer creëren zoals tijdens de Nationale Tulpendag in Amsterdam.

Snijtulpenkweker Arjan Smit uit Spierdijk, tevens voorzitter van Tulpen Promotie Nederland, is deze week samen met zijn medewerkers druk bezig om ruim twintigduizend bloemen klaar te zetten voor transport naar Saint-Denis. Daar kan het publiek aankomend weekend de tulpen (met bol) plukken.

Pluktuin

Volgens Smit komt er wereldwijd steeds meer vraag naar tulpenpluktuinen vanwege de enthousiaste reacties hierop van bezoekers. ‘Gratis pluktuinen zijn het ultieme promotiemiddel voor de nationale bloem van Nederland. In Antwerpen en San Francisco worden inmiddels vergelijkbare tulpenfeesten georganiseerd en in Milaan en Turijn zijn pluktuinen met in totaal één miljoen tulpen die tegen betaling geplukt worden.’

Voor komend jaar onderzoekt TPN de mogelijkheden voor tulpenevenementen in Duitsland en Groot-Brittannië. Het tulpenseizoen loopt van januari tot en met half mei. Voor de Franse pluktuin werkt TPN samen met de gemeente Saint-Denis, de Nederlandse ambassade in Parijs en Bloemenbureau Holland. Het plan is om ook in 2024, het Olympisch jaar, de pluktuin aan te leggen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster