Vorige

Nederlandse noviteiten scoren goed op IPM

Beeld
IPM Essen

De 39e IPM vindt deze week plaats in Messe Essen. Morgen, vrijdag 27 januari, is de laatste beursdag. Op de openingsdag, dinsdag 24 januari, kreeg een aantal noviteiten een award toegekend. Nederlandse kwekers en veredelaars vielen veelvuldig in de prijzen.

In totaal deden 33 leveranciers mee aan de IPM noviteitenkeuring, zij brachten 63 nieuwe planten in. De keuring, georganiseerd door het Zentralverband Gartenbau en Messe Essen, vond voor de 14e keer plaats. Dit zijn de winnaars:

Primula

In de categorie Lentebloeiers won de nieuwe Primula polyantha Pollyanna-serie met de cultivars ‘Flame’, Frosty White’ en ‘Sunny Yellow’ van Kientzler Jungpflanzen uit Duitsland. Gensingen. De planten bloeien rijkelijk van half februari tot mei.

Primula-serie

Anthurium

In de categorie Bloeiende kamerplant won Anthurium andreanum Anthfysan ‘Delicata’ van Anthura uit Nederland. De plant valt op door zijn bijna zwarte bladeren en warmrode bloemen.

Anthurium

Philodendron

In de categorie Groene kamerplant won Philodendron erubescens ‘Pink Bikini’ van Ornamentex uit Nederland. De flamingoroze nerven en dikke rode stelen zijn volgens de jury ‘een lust voor het oog en passen helemaal in de trend van bonte planten’.

Philodendron

Acer

In de categorie Houtige gewassen won Acer campestre ‘Street Pillar’ van het Nederlandse bedrijf Concept Plants. In deze tijd van klimaatverandering is deze Acer een goede ‘boom voor de toekomst’. Het jonge blad is heldergroen en verkleurt dieper in het seizoen naar een diepdonkere tint. De zuilvormige groei van de plant maakt hem geschikt voor nauwe straten en particulieren tuinen.

Acer

Mangave

In de categorie Potplanten won Mangave ‘Blazing Saddles’ van Gootjes-AllPlant uit Nederland. Ook deze plant past zich goed aan de klimaatveranderingen aan. Hij is hittebestendig, kan goed tegen direct zonlicht en heeft nauwelijks water nodig.

Mangave

Chamelaucium

In de categorie Snijbloemen won Chamelaucium ‘Ever Flowering Wax van kwekerij Nir uit Israël. De bloemen zijn jaarrond te kweken en leverbaar aan de handel.

Chamelaucium

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster