Vorige

‘Nederlanders blijven bezig met waterbeheer’

Op 1 oktober rondden we de verkoop van het land, het huis en de kas af. Dat was tot het eind toch nog spannend. De Chinese kopers wilden er in eerste instantie marihuana gaan kweken. Maar de markt daarvoor is het afgelopen jaar ingezakt door overproductie. Twee weken voor de overdracht kwamen ze langs voor een laatste bezichtiging. Toen vroegen ze ons of ze onze teelten konden overnemen. Helaas voor hen hadden we die enkele weken daarvoor verkocht aan een lokale kweker.

De oppotmachine en benodigdheden voor de teelt zijn overgenomen door de nieuwe kweker. Ook moerplanten van hibiscus en ficus zijn verhuisd. We vermeerderden voor hem stekken die hij direct oppotte. Ook werken we aan de planning en inkoop van bromelia’s. Ondertussen is hij bezig met de noodzakelijke veranderingen in de kas.

6 en 7 oktober was de 40ste Canadian Greenhouse Conference online. vanwege covid zijn de restricties in Ontario nog steeds van Kracht. Mondkapjes, afstand houden en bezoek vermijden,. Overheidspersoneel is verplicht zich te laten vaccineren. Restaurantbezoek en reiozen binnen Canada is alleen mogelijk voor dubbel-gevaccinneerden (74%0, zowel per vliegtuig als per trein.

Zelf zijn we eind september verhuisd naar onze tussenwoning in Simcoe. Het werk op onze nieuwe locatie gaat langzaam. Het plan was om de schuur af te hebben voor de verhuizing. De hoogspanningskabel voor de elektriciteitsaansluiting is nu ingegraven op ons land. Het Nutsbedrijf kan beginnen met de aanleg van vier elektriciteitspalen langs de hoofdweg. Ramen en deuren worden volgende week geplaatst. Wij merken dat toelevering en uitvoering door covid en door toegenomen vraag meer tijd kosten. Hopelijk is de schuur begin december af.

Door de extreme regenval in september en oktober is de wateroverlast bij de bouw van de schuur ook enigszins toegenomen. Het water in het afvoerkanaal dat door ons land loopt trad vorige week bijna buiten de oevers. Gelukkig hebben we hier in onze plannen rekening mee gehouden. De schuur is 60 cm hoger gebouwd dan de rest van het land en er is een waterpartij gegraven voor beter waterbeheer. Nederlanders blijven uiteindelijk toch bezig om het water te beheersen.

Angelle van Kleef,

Voormalig potplantenkweker Ontario, Canada.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster