Vorige

Delphiniumkwekerij N.G. Wigchert is de grootste winnaar tijdens negende productcompetitie Floriade

Beeld
Floriade Expo

N.G. Wigchert, Fa. G. Zuurbier en Zonen en The Mastergrowers wonnen goud tijdens de negende productcompetitie op de Floriade. Daarnaast ontving N.G. Wigchert ook de Excellence Award. De prijzen zijn dit keer uitgereikt voor delphinium, anjer en pothortensia.

De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 10 augustus in The Green House op de Floriade. Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot, secretaris Floriade Adviesraad Bloemen en Planten, reikten de prijzen uit. De vakjury bestaat uit personen met verschillende achtergronden in de keten. Zij beoordeelden in totaal 84 inzendingen uit Ethiopië, Denemarken en Nederland. De drie best beoordeelde inzendingen per groep ontvingen een gouden, zilveren of bronzen plak.

Feestje in de vaas

Delphiniumkwekerij N.G. Wigchert uit Noordwijkerhout won de eerste plaats met de dubbelbloemige Dewi Spijker. Dit gewas ontving een score van 9.68 en is daarmee de inzending met de hoogste score van deze ronde.

Floriade productcompetitie Nico Wigchert delphinium Excellence Award consumentenkeuring
Nico Wigchert ontving de drie prijzen in de productgroep Delphinium, de Excellence Award en een eerste plek bij de consumentenkeuring. Daarmee sleepte de delphiniumkweker de meeste prijzen in de wacht van deze ronde.

N.G. Wigchert ging ook naar huis met de Floriade Excellence Award. Deze prijs is voor de meest opvallende inzending van elke competitie en dat was dit keer een grote bos met dubbelbloemige Delphiniums. Volgens het juryrapport was het een feestje in vaas dankzij de mix van kleuren. En voor de bloemist is de mix een verademing omdat deze kwaliteit normaal alleen op kleur te koop is. De jury vindt het dan ook geen wonder dat Delphinium elatum een enorme opgang maakt in de markt. Als aandachtspunt gaf de jury mee om deze mix nog meer onder de aandacht te brengen.

Anjer en pothortensia

In de productgroep Anjer was de eerste prijs voor Fa. G. Zuurbier en Zonen uit Heerhugowaard. De ‘Antartica’ was goed voor een score van 9.28.

Floriade productprijzen Erik Zuurbier Fa. G. Zuurbier Anjer
Erik Zuurbier van Fa. G. Zuurbier en Zonen met zijn gezin. Het juryrapport zegt over de anjer ‘Antartica’: mooi uniform met stevige steel en helder wit.

De beste beoordeelde pothortensia kreeg een 9.13. Dit was de ‘Magical Evolution Blue’ van The Mastergrowers uit De Lier.

Floriade productcompetie Erik van der Valk The Mastergrowers pothortensia
Erik van der Valk nam namens The Mastergrowers de eerste prijs in de categorie Pothortensia aan. ‘Super stevige plant met goede vertakking en rijkbloeiend’, aldus het juryrapport.

Ten slotte vond er ook een consumentenbeoordeling plaats. Bezoekers van The Green House konden kiezen uit de dertig hoogst beoordeelde inzendingen in de drie categorieën. Consumenten vonden de delphinium ‘Dewi Purple Smile’ van N.G. Wigchert, anjer ‘Damascus’ van Fa. G. Zuurbier en Zonen en pothortensia ‘Cherry Kiss’ van Schroll-Flowers de beste producten.

Tiende productcompetitie

Alle inzendingen zijn de komende dagen nog te zien in The Green House. De tiende productcompetitie is op 24 augustus. Dan worden gladiool, snijhortensia en kalanchoë gekeurd. Een inzending inschrijven is nog mogelijk. Royal FloraHolland organiseert de in totaal dertien productcompetities, de laatste vindt plaats op 27 september.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster