Vorige

MPS en Fairtrade sluiten samenwerkingsverband

Beeld
Shutterstock

Op de afgelopen editie van IPM Essen in januari hebben MPS en Fairtrade een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking is gericht op een beter inzicht in de klimaatimpact en andere milieuprestaties van sierteeltkwekers die aan zowel MPS-ABC als Fairtrade deelnemen. Verder wordt onderzocht hoe het makkelijker kan worden om zowel Fairtrade- als MPS-certificaten te behalen.

Daan de Vries (CEO) was aanwezig namens MPS en tekende de overeenkomst samen met Annette Billharz, Global Product Manager Flowers & Plants bij Fairtrade. De Vries: „De samenwerking biedt mooie kansen om duurzaamheidstrends bij Fairtrade- en MPS-gecertificeerde bedrijven inzichtelijk te maken en efficiëntie van dubbele certificering te verbeteren, zodat telers sneller en makkelijker kunnen verduurzamen.”

Projecten

De samenwerking omvat twee hoofdprojecten:

  • Datareportage vanuit MPS-ABC naar Fairtrade, uiteraard met toestemming van deelnemende bedrijven, om inzichtelijk te krijgen welke trends plaatsvinden op het gebied van verbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en energie.
  • Bedrijven die MPS-ABC en Fairtrade gecertificeerd zijn, worden gevraagd door middel van de HortiFootprint Calculator hun footprint te laten berekenen en ervoor kunnen kiezen om de gegevens te delen met Fairtrade. Op deze manier krijgt de kweker meer inzicht in de eigen footprint, en Fairtrade en MPS meer inzicht in de bredere trends.

Door de getekende overeenkomst kunnen deelnemers aan MPS-ABC en Fairtrade nog een stap verder gaan in het verduurzamen van hun bedrijven. Ze krijgen meer inzicht in hun milieuprestaties en manieren waarop deze nog verder kunnen worden verbeterd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster