Vorige

’Messen’ scherp in Wervershoof

Tekst
Beeld
Tulpenkeuring Wervershoof

De familie Mes was scherp, afgelopen vrijdag tijdens de vierde en op één-na-laatste tulpenkeuring van het seizoen. Zo’n tachtig deelnemers gingen dit keer de strijd met elkaar aan, maar Hans Mes won in de A-groep met 11,5 strafpunten en bij de junioren ging de prijs naar Sjors Mes (12). In de B-groep wonnen Marco Hoff en Maurits Koeman met 15 strafpunten.

Tijdens de laatste keuring van het seizoen volgende week, wordt duidelijk wie dit jaar de beste keurder is en hiermee de Zilveren Tulp wint. Dat nu nog allerminst zeker, omdat de meeste keurders tijdens de eerste twee keuringen geen topscores behaalden. De beste drie scores van het seizoen tellen mee voor het eindklassement. Hierdoor maken veel keurders bij een goede score dus nog kans op een goede eindklassering en daarmee een mogelijke deelname aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren. 

In de A-groep was er dit keer eindelijk een overwinning voor Hans Mes, de Zilveren Tulpwinnaar van 2017. Met 11,5 strafpunten was hij de concurrentie de baas. In de B-groep wonnen Marco Hoff en Maurits Koeman met 15 strafpunten. Deze kemphanen zijn samen met Esther Bakker favorieten voor de eindoverwinning in de B-groep. Bij de junioren won Sjors Mes met 12 strafpunten. Van de vier keuringen stond er bij de junioren driemaal een Mes op de eerste plek. Na Lars en Fien was het nu dus de beurt aan Sjors.

Uitslagen:

A-groep: ​

1. Hans Mes, 11,5 strafpunten 

2. Jan Boon, 12

3. Ronald Mes, Mattie Obdam en Roel Kaagman, 13

B-groep: ​

1. Maurits Koeman en Marco Hoff, 15 strafpunten 

3. Martijn Droog, 16.

Junioren: ​

1. Sjors Mes, 12 strafpunten 

2. Lars Mes, 13

3. Judith Bakker, 14,5

Behalve keuren konden deelnemers afgelopen vrijdag voor de tweede keer meedoen aan de soortenkennisquiz. De deelnemers moesten aan veertig potten met tulpen de juiste namen toekennen. Komende vrijdag worden de winnaars bekendgemaakt.

Aanstaande vrijdag 16 februari kunnen tussen 19.00 en 20.00 uur de potjes met huisbroei naar de Schoof worden gebracht. Een deskundige jury beoordeelt het resultaat. De deelnemers die de reis van de huisbroei in beeld hebben gebracht, kunnen beelden mailen naar tulpenbeoordeling@hotmail.com. Overigens is het niet verplicht om daaraan mee te doen. Alleen de pot met tulpen inleveren bij de Schoof geeft ook kans op een prijs. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster