Vorige
PLUS EXTRA

Mens en natuur onder de loep in expositie Human Nature

Beeld
Flower Art Museum

In het Flower Art Museum in Aalsmeer is van 20 november tot en met 29 januari de tentoonstelling Human Nature te zien. Tien kunstenaars gaan in op de verhouding tussen mens en natuur en doen dat op geheel eigen, soms zeer verrassende wijze.

De fascinatie van kunstenaars voor de relatie tussen mens en natuur is van alle tijden. In Human Nature belichten zij vele kanten: nietigheid versus grootsheid, harmonie tegenover strijd, maakbaarheid versus vrije natuur. De tentoonstelling gaat over kunst en natuur, maar ook over de mens zelf en hoe wij in het leven staan.

Margot van de Stolpe: Zippy.

Human Nature biedt een grote variatie. Schilder Marcel Witte houdt de kijker een spiegel voor met zijn schilderijen van dieren met menselijke eigenschappen. Bethany de Forest bouwt levensechte diorama’s waarin bijna niets is wat het lijkt. Dronefilmer Jelte Keur toont de wereld van bovenaf en laat zien hoezeer mens en natuur elkaar beïnvloeden.

Bethany de Forest: Poppy Field.

De Oekraïense kunstfotograaf Irina Dzhul legt de nadruk in haar werk op een harmonieuze, sprookjesachtige wereld. Alfred Marseille, Robin Noorda en Margot van de Stolpe van kunstcollectief Tropisme gebruiken uiteenlopende fotografische technieken om een verhaal te vertellen. Illustrator Jeroen Helmer maakt moderne schoolplaten om de natuur beter te begrijpen. En de studenten Kirsten Westerhuis en Laura Manhro laten zien wat er gebeurt als de natuur de stad overneemt.

Marcel de Witte: State of Mind.

Themamagazine

Human Nature is een project van het Flower Art Museum in samenwerking met Art by Nature Magazine. Bij de tentoonstelling verschijnt een magazine met verhalen over het thema en de kunstenaars. Dit is verkrijgbaar in de museumwinkel. Daarnaast is in de kleine zaal een mini-expositie te zien met stillevens van fotograaf Dik Nicolai. Zijn composities refereren aan de oude meesters, maar onderscheiden zich door het gebruik van hedendaagse elementen.

Irina Dzuhl: Trees are living beings.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster