Vorige

Meer coronasteun vanwege snelle lockdown

Tekst

Het kabinet breidt de coronasteun voor ondernemers uit vanwege de directe lockdown die afgelopen zondag inging. Steunmaatregelen zijn dit kwartaal ruimer dan voorheen. Daarvoor maakt het kabinet €590 miljoen extra vrij.

De huidige lockdown werd aangekondigd op zaterdagavond 18 december en de volgende ochtend om 5 uur al in. Door die korte tijd hadden ondernemers weinig tijd om hun bedrijfsvoering aan te passen. Om deze reden biedt het kabinet ondernemers extra steun en zekerheid.

Omzetverlies van 20%

De verruiming heeft invloed op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De drempel om in aanmerking te komen op de TVL is in het vierde kwartaal lager. Ondernemers met 20% omzetverlies vergeleken met eind 2019, kunnen er nu ook gebruik van maken. Eerder was dit pas bij 30% omzetverlies.

De TVL voor dit kwartaal staat open tot en met 28 januari 2022.

Vergoeding van 90%

Aanvragers van de NOW hebben recht op 90% vergoeding van de omzetverlies. Het geldt voor het laatste kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. Eerder kregen ondernemers iets minder compensatie: 80%.

Ook deze regeling is inmiddels open voor dit kwartaal. Sommige aanvragen zijn gedaan toen de vergoeding nog op 80% stond, maar dit wordt rechtgetrokken bij de definitieve vaststelling.

Deze verruiming komen bovenop de verlenging van de coronasteun tot en met 31 maart 2022. Het kabinet maakte dit vorige week bekend. Hiervoor komt €4,4 miljard extra beschikbaar.

Niet-essentiële winkels zoals tuincentra en bloemisten moeten gesloten blijven sinds afgelopen zondag. Daardoor verliezen sommige bedrijven omzet.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster