Vorige

LTO roept politiek op om middelingsregeling niet af te schaffen

Beeld
Shutterstock

In het Belastingplan 2023 heeft het kabinet aangegeven om de middelingsregeling af te schaffen. Dit is slecht nieuws voor ondernemers in sectoren met sterk wisselende inkomens, zoals de land- en tuinbouw. Via deze regeling is het voor burgers én ondernemers mogelijk om schommelingen in inkomen te middelen. 

Het kabinet stelt dat er relatief weinig gebruik wordt gemaakt van de middelingsregeling en dat deze niet doelmatig is. De afschaffing staat echter haaks op onder meer het recente advies van Remkes dat fiscale belemmeringen weggenomen moeten worden. LTO Nederland roept daarom de Tweede Kamer op om bij de behandeling van het Belastingplan 2023 de afschaffing van de middelingsregeling tegen te houden.

Afschaffing van de middelingsregeling leidt tot een extra fiscale last voor de land- en tuinbouwsector van €7 tot 8 miljoen en voor individuele ondernemers, die van de regeling gebruik kunnen maken; gemiddeld tot € 2.000 extra te betalen belasting.

Wisselende inkomens

Gezien de natuurlijke, klimatologische en marktomstandigheden, beleidswijzigingen en geopolitieke ontwikkelingen hebben boeren en tuinders jaar-op-jaar wisselende inkomens met grote uitschieters naar boven en naar beneden. De middelingsregeling, bedoeld om het progressieve belastingnadeel bij uitschieters in inkomens te dempen, heeft daarom voor boeren en tuinders een belangrijke functie. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster