Vorige

Lokale veiling blijft voorlopig bestaan in Rijnsburg

De lokale veilingklokken in Rijnsburg blijven voorlopig – tot minimaal 2023 – bestaan naast de landelijke digitale veiling. Kopers kunnen bovendien blijven schouwen In Rijnsburg. Karren staan echter niet meer per productgroep opgesteld en komen komen niet meer onder de klokken door. Bovendien gaat RFH orderpicken in Rijnsburg. Dat is de uitkomst van het onderzoek dat Royal FloraHolland samen met de klankbordgroep Lokale Veiling de afgelopen maanden deed.

Royal FloraHolland behoudt voorlopig de lokale klokken in Rijnsburg. Wel digitaliseert RFH de lokale klokken in Rijnsburg conform planning. Tot minimaal 2023 behoudt Rijnsburg daarmee zijn lokale veilschema op de lokale digitale klokken. Zo krijgen inkopers de tijd om de mogelijkheden van de nieuwe (digitale) inkoperswerkplek ‘te ontdekken’, aldus de veiling. Daarnaast werkt RFH aan een mogelijke reductie van het aantal lokale klokken.

Geclusterd

In Rijnsburg komt – net als in Aalsmeer en Naaldwijk – geen fysieke kar meer voor de klok langs. RFH blijft daar dus 100% beeldveilen.

Rijnsburg behoudt de mogelijkheid tot schouwen. De producten staan niet meer per productgroep opgesteld. De veiling stelt de producten in koelcellen geclusterd op.

Sinds corona komen karren niet meer onder de klok door in Riinsburg, dat blijft zo.

Groen, bloeiend, outdoor planten en bloemen sorteert ze daarbij op het gewenst aantal graden. De klankbordgroep heeft daarnaast de behoefte om ook de te schouwen producten dieper gesorteerd te hebben, aangevuld met de introductie van een ‘buy now-knop’. Het is een idee dat RFH voor Rijnsburg verder uitwerkt. Daarbij ontwikkelt Royal FloraHolland op verzoek van de klankbordgroep ook een app waarmee een inkoper kan zien waar een product staat opgesteld.

In de klankbordgroep bleek dat er een duidelijke behoefte is aan het etaleren van niche- en seizoensproducten. Hiervoor is nog geen duidelijke oplossingsrichting geformuleerd. Dit onderzoekt RFH de komende periode verder. Zo wordt onder andere gekeken naar de positie in het veilschema alsmede hoe veilingmeesters tijdens het veilen nicheproducten onder de aandacht kunnen brengen.

Orderpicken

Sommige leden van de klankbordgroep uitten zorgen over verlate levering van producten bij overgang naar orderpicken. Een voordeel van orderpicken is volgens RFH dat inkopers meer mogelijkheden krijgen om de levering van producten beter te laten aansluiten op hun bedrijfsprocessen. Ook in Rijnsburg stapt RFH daarom over op orderpicken. Ze doet dit omdat Rijnsburg een locatie binnen het logistieke netwerk blijft, dat aansluit op Landelijk Veilen.

De klankbordgroep Lokale Veiling zijn circa 20 kwekers en kopers. In een aantal sessies heeft RFH afgelopen maanden met hen gesproken over hun behoeften en zorgpunten van de toekomstige digitale veiling. Uit die gesprekken kwam naar voren dat er behoefte is aan een overzicht over de lokale, digitale klokken, het schouwen van (bijna) alle producten, Een etalagefunctie voor niche- en seizoensproducten en het tijdig ontvangen van producten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster