Vorige

Lintjes voor branchekopstukken

Beeld
SMTB

Oud-Bloembollenkeuringsdienstdirecteur Vincent Cornelissen is woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Voorzitter Hennie Groothedde (foto) van de Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek werd lid van de Orde van Oranje Nassau, net als voormalig voorzitter Helma van der Louw van Studieclub regio Boskoop en vertegenwoordiger namens de boomkwekerij binnen het bestuur van CLTV Jos Willemsen. Ook elders kregen (oud-)bollen- en bomenmensen een lintje.

Cornelissen werd onderscheiden voor zijn inzet voor medepatiënten die aan de spierziekte ALS lijden. Hij is de initiatiefnemer van de ALS Lenteloop in zijn woonplaats Bilthoven. Groothedde ontving de versierselen in Lisse voor zijn inzet in de Gerefomeerde gemeenschap, zijn maatschappelijke betrokkenheid en voor het feit dat hij sinds 1998 mechanisatietentoonstellingbestuurder is. ‘Hennie is voor onze tentoonstelling een belangrijke en gewaardeerde schakel in de organisatie. Zijn inzet en visie maar ook zijn onuitputtelijke energie dragen er ieder jaar weer toe bij om een mooie en interessante tentoonstelling neer te zetten en daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. Ook een aantal andere organisaties kunnen op Hennie rekenen en zet hij zich met dezelfde inzet en energie voor in’, liet secretaris Hans Guldemond van de SMTB weten in een reactie.

Boomkwekerij

Helma van der Louw is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg haar onderscheiding uit handen van Burgemeester Liesbeth Spies van Gemeente Alphen aan den Rijn. Die roemde Van der Louw met name om haar inzet voor de promotie van de boomkwekerij in het algemeen. „Ik vind het echt een onwijze eer om deze onderscheiding te krijgen”, zegt Van der Louw. Of ze nu helemaal met pensioen kan? „Nou nee hoor, ik zit nog in de gemeenteraad en heb vanmiddag KVBC-vergadering”, zegt zij op vrijdag na Koningsdag.

Van der Louw was in de periode 2002 – 2019 voorzitter van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop, voorheen de Studieclub Regio Boskoop. Betrokkene organiseerde mede de tuinavonden voor boom- en vasteplantenkwekers in de zomer en in de winter het Kwekerscafé, evenals internationale beurzen en reizen. Zij droeg tevens zorg voor de pr en communicatie. Zij initieerde ook de inzending voor de Floriade.

Jos Willemsen is eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Joyce Vermue met name voor zijn verdiensten binnen het kruisboogschieten en als vertegenwoordiger namens de boomkwekerijsector binnen het bestuur van CLTV. De boomkweker uit Zundert zegt: „Ik ben echt enorm verrast. Op dit moment (vrijdag na Koningsdag) wordt de loods omgebouwd tot bruin café en vanavond vieren we hier een feestje om de benoeming te vieren.” Als boomkweker vertegenwoordigde hij de boomkwekers in het bestuur van CLTV. Dit deed hij van 2008-2019. Ook is hij raadslid voor de gemeente Zundert.

Stiverbol

Jan Oostdam in Voorhout is eveneens Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij al meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger. Hij zet zich in voor de kerk, maar ook voor het behoud en de toekomst van de bloembollencultuur. Oostdam zit zich al vele jaren in voor een bloeiende toekomst van de bloembollensector en voor de bedrijven in deze sector. Hij was bestuurslid van oud-leerlingenvereniging Theorie en Praktijk van de Rijks Middelbare Tuinbouwschool Lisse (RMTuS). Naar aanleiding van één van de studiedagen van deze vereniging werd in 1983 Stiverbol opgericht: een werkgroep die opkomt voor de belangen van bloembollenveredelaars. Hij werd de eerste voorzitter van deze nieuwe stichting. Ook was hij lid van het Scheidsgerecht Bloembollen.

Lintje gekregen maar niet genoemd? Laat het ons weten via info@greenity.nl. Alle uitgereikte onderscheidingen zijn hier te vinden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster