Vorige

Liever duurzaam en sociaal telen dan met maximale winst’

Tambuzi is de eerste snijbloemenkwekerij ter wereld die CO2-neutraal is gecertificeerd via de footprintberekening van One Carbon World. „De onafhankelijke audits die we elk jaar uitvoeren, zijn een duidelijke indicatie van onze toewijding aan de hoogste sociale en milieunormen wereldwijd”, aldus Tim Hobbs, die samen met zijn vrouw Maggie het bedrijf in Kenia runt.   

Tim en Maggie Hobbs

Hoe One Carbon World zich verhoudt tot de Florifootprint die nu opgaat voor erkenning in de EU is niet bekend. De data zijn wel aangeleverd door Parfum Flower Company, die de commerciële rassen van Tambuzi verhandelt, bij Greenhouse Marketeers. Algemeen directeur Wouter de Vries hoopt het vergelijk ooit helder te krijgen.      

„We meten onze volledige koolstofvoetafdruk, we werken aan hoe we ons koolstofgebruik kunnen verminderen en we betalen vervolgens om onvermijdelijke koolstof te compenseren”, meldt Tim Hobbs.       

CO2-compensatie gebeurt door bomen aan te planten via het La Pitanga Forest Plantation Project in Uruguay. Vooralsnog kost het compenseren van CO2 geld en dus marge, maar door de footprint te blijven verbeteren, wordt dit wel minder. Het ultieme droombeeld van elke onderneming, dus ook Tambuzi, is om niet te hoeven compenseren. En zelf klimaatneutraal te zijn.

Lees het volledige artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 49. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster