Vorige

Lidl blijft rozen invliegen

Beeld
Lidl

Lidl maakt bekend dat zij stopt met invliegen van groente en fruit. De rozen die voor Lidl worden ingekocht in Afrika, blijven per luchttransport vervoerd worden. Dit blijft ongewijzigd, laat woordvoerder Nederland Marian Verheij weten.

Om haar klimaatimpact te verminderen maakt Lidl in de Nationale Klimaatweek bekend dat zij als eerste landelijke voedselketen, stopt met het invliegen van groente en fruit. Door deze stap te zetten vermindert de discounter de CO2-uitstoot die vrijkomt bij het transport van producten. De maatregel geldt alleen voor de filialen in Nederland.

Quirine de Weerd Senior Manager Corporate Social Responsibility and Relations Lidl Nederland: „Wij hebben ons gecommitteerd aan het halen van het Klimaatakkoord van Parijs. Dit besluit draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen en past bij ons als duurzame, efficiënte en kostenbewuste organisatie.”

Veel groente en fruit in het schap van Lidl komt niet per vliegtuig naar Nederland. Volgens Lidl komen, afhankelijk van het seizoen, bijna alle producten van de groente- en fruit afdeling van Nederlandse bodem. Producten die ze importeert zijn onder meer aspergetips, peulvruchten en sperziebonen. Lidl heeft 440 filialen in Nederland. 

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster