Vorige

Leden vakbonden verwerpen eindbod Royal FloraHolland

Beeld
Shutterstock

Een meerderheid van de vakbondsleden van FNV en CNV werkzaam bij Royal FloraHolland (RFH) is tegen het eindbod van de veiling voor een nieuwe cao per 1 januari 2023. Begin februari praten partijen verder. 

De RFH-werknemers die lid zijn van FNV van CNV vinden het loonbod te laag, de looptijd van vijftien maanden veel te lang, missen een koudetoeslag, vinden de regeling vervroegd uittreden (RVU-regeling) te beperkt, en willen 21 cent per kilometer voor reiskosten van en naar het werk. 

RFH weet nog niet wat ze gaat doen. De afwijzing is nog vers. „Het is onze intentie om tot een cao te komen en een voor ons te verantwoorden bod te doen. Een hoger bod kan op andere vlakken consequenties hebben”, aldus woordvoerder Michel van Schie. RFH leed afgelopen jaar verlies en verwacht ook dit jaar verlies te lijden. De middelen van de veiling zijn niet onbeperkt.

Hoe nu verder?

In de eerste week van februari bespreken de veilingdirectie en de bonden de uitkomst van de stemming. De bonden geven aan een laatste poging voor een beter bod te doen. FNV: „Als dat niet lukt, organiseren we zo snel mogelijk driekwart vergaderingen om de stand van zaken te bespreken en de actiebereidheid van leden vast te stellen. Bij geen beter eindbod zijn acties voor een betere cao namelijk onvermijdelijk.” 

Woensdag 22 december legde Royal FloraHolland na de achtste onderhandelingsronde voor een nieuwe cao een eindbod neer bij CNV en FNV. De bonden lieten hun leden direct al weten niet blij te zijn met het bod. Het loonbod met gemiddeld 5,2% was te laag, het dekt niet de gestegen inflatie, aldus de FNV destijds. Toch legden de bonden het bod ter stemming voor aan hun leden. Tot 16 januari konden leden stemmen, gisteren werd de uitslag bekend. 

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster