Ze is docent bloemsierkunst, maar ook gepassioneerd kok. Deze twee liefdes resulteerden in Just-Cook-Ing, waar je terecht kunt voor (bruids-)taart met eetbare bloemen. De ingrediënten haalt Ingeborg Kemperman overal vandaan. ‘Soms vraag ik mensen of ik bloemen uit hun tuin mag plukken.’
Toen Ingeborg Kemperman (48) op de middelbare school zat wilde ze graag dierenarts worden. Omdat ze niet goed tegen bloed kon, leek het haar uiteindelijk geen goed idee om hiervoor te gaan studeren. Een kennis van haar had destijds een bloemenwinkel waar ze op de zaterdagen mocht komen werken. Het bloemenvak beviel haar toen zo goed dat ze besloot om na de havo een opleiding tot bloemist te volgen. ‘Het was niet gebruikelijk als je je havodiploma had gehaald om dan een mbo-opleiding te gaan volgen. En hoewel ik de opleiding leuk vond, merkte ik qua niveau dat ik al snel de behoefte had aan wat meer verdieping.’
Het volledige interview met Ingeborg Kemperman staat in Bloem & Blad editie 6, augustus 2022. Heeft u een abonnement? Dan kunt het artikel en ook lezen via mijnbloemenblad.nl.
Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-565 96 44.