Vorige

‘Lavendel en chocola gaan heel goed samen’

Beeld
Fotostudio GJ Vlekke

Ze is docent bloemsierkunst, maar ook gepassioneerd kok. Deze twee liefdes resulteerden in Just-Cook-Ing, waar je terecht kunt voor (bruids-)taart met eetbare bloemen. De ingrediënten haalt Ingeborg Kemperman overal vandaan. ‘Soms vraag ik mensen of ik bloemen uit hun tuin mag plukken.’

Toen Ingeborg Kemperman (48) op de middelbare school zat wilde ze graag dierenarts worden. Omdat ze niet goed tegen bloed kon, leek het haar uiteindelijk geen goed idee om hiervoor te gaan studeren. Een kennis van haar had destijds een bloemenwinkel waar ze op de zaterdagen mocht komen werken. Het bloemenvak beviel haar toen zo goed dat ze besloot om na de havo een opleiding tot bloemist te volgen. ‘Het was niet gebruikelijk als je je havodiploma had gehaald om dan een mbo-opleiding te gaan volgen. En hoewel ik de opleiding leuk vond, merkte ik qua niveau dat ik al snel de behoefte had aan wat meer verdieping.’

Het volledige interview met Ingeborg Kemperman staat in Bloem & Blad editie 6, augustus 2022. Heeft u een abonnement? Dan kunt het artikel en ook lezen via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-565 96 44.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster