Vorige

Kwekers bloeiende kamerplanten bundelen aanbod

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Bromelia Specialist, Karma Plants, Van der Voort Potplanten, Concorde Plants en The Orchid Growers (Ter Laak Orchids en Orchios) al hun aanbod richting de markt. Op 17 mei jl. tekenden de partijen daartoe een samenwerkingsovereenkomst.

De kwekers starten een nieuwe organisatie die zich richt op de verkoop en marketing van (bloeiende) kamerplanten. De komende maanden richten de partijen de nieuwe organisatie verder in en ontwikkelen ze naam en huisstijl. Vanaf 1 januari 2025 start het nieuwe bedrijf waarin sales- en marketingmedewerkers van de productiebedrijven vanuit één locatie werken. In principe gaan alle planten van de aangesloten kwekers voortaan weg onder de paraplu van de nieuwe organisatie.

Henk de Jong van The Orchid Growers: „Consolidatie bij exporteurs vraagt om professionele gesprekspartners. Waar het voorheen vooral over prijs en aanbod ging is er nu ook behoefte aan productinformatie, assortimentsadvies, informatie over duurzaamheid, digitalisering en dataverwerving en -vertaling. Input om samen met exporteurs bloemisten, tuincentra en retailketens te ontzorgen. De hedendaagse uitdagingen in de keten worden te complex om als individueel productiebedrijf beet te pakken. Samen kunnen we veel meer en kunnen we het professioneler doen dan alleen.”

De productiebedrijven willen elkaar ook op gebied van teelt en verduurzaming versterken. Bjorn Bunnik van Bromelia Specialist: „Juist ook op het vlak van teelt en verduurzaming kunnen we gezamenlijk uitdagingen beetpakken, kennis delen en samen investeren in ontwikkeling.”

Op 17 mei jl. ,na te tekenen van een samenwerkingsovereenkomst, werd er geproost door de eigenaren en vertegenwoordigers van Bromelia Specialist, Karma Plants, Van der Voort Potplanten, Concorde Plants en The Orchid Growers (Ter Laak Orchids en Orchios)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster