Vorige

Kwalificatiewedstrijd Skills The Finals bij Lentiz | MBO Westland

Dinsdag 25 januari vindt de kwalificatiewedstrijd Bloembinder plaats bij Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk in samenwerking met WorldSkills. Tijdens deze wedstrijd strijden elf mbo-studenten vanuit heel Nederland tegen elkaar om zich te selecteren voor de finalewedstrijd Skills The Finals. Deze wedstrijd is op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

De studenten hebben zich via een voorronde geplaatst voor de kwalificatiewedstrijd en gaan aan de slag met diverse opdrachten, zoals een tafelversiering, boeket, polscorsage en een verkoopprijsberekening. De kandidaten moeten verschillende technieken laten zien, waarbij creativiteit, vakkennis, inzicht in kleur, technische vaardigheden en vormgevingsprincipes erg belangrijk zijn. Smithers-Oasis sponsort bij de opdrachten alle steekschuim, lijm en spray.

Naast de mbo-wedstrijd op 25 januari is Lentiz | MBO Westland, gevestigd in het World Horti Center, ook gastheer voor de kwalificatiewedstrijd Bloemwerk die wordt georganiseerd voor vmbo-leerlingen op woensdag 26 januari.

Vakmanschap

De organisatie van Skills Heroes vakwedstrijden is in handen van WorldSkills Netherlands, dat de aandacht vestigt op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Bovendien verzorgt WorldSkills Netherlands de Nederlandse deelname aan EuroSkills en WorldSkills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen.

Bron en foto’s: Lentiz | MBO Westland

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster