Vorige

Kleurrijke nieuwe bloemen en (tuin)planten

Beeld
Dümmen Orange en Decorum

Verschillende veredelaars en kwekers hebben weer noviteiten op de markt gebracht, waaronder een nieuwe Dahlia-serie en nieuwe Curcuma.

Dümmen Orange presenteert de Dahlia Revelation: een serie van vijf rassen met halfgevulde bloemen in frisse kleuren. De grote bloemen steken losjes boven het compacte, donkergroene blad uit. De vijf verschillende bloemkleuren zijn geel, oranje, roze, rood en de bicolor van heldergeel en zalmkleur. ‘De nieuwe serie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ware traktatie voor insecten. De bloemen bieden namelijk, ondanks het feit dat ze halfgevuld zijn, volop voedsel. Dankzij de lange bloeiperiode van ongeveer juni tot de eerste vorst is ook een vitale voedselvoorziening in de herfst gewaarborgd’, aldus de veredelaar.

Lavandula en Gaillardia

Op Plantarium/Groen Direkt, 24 en 25 augustus in Boskoop, laat Dümmen Orange ook de nieuwe Lavandula LaDiva Big Night en Gaillardia SpinTop Mango zien. De kuiflavendel kent veel donkergetinte bloeiwijzen die afsteken tegen het grijsachtige blad. LaDiva Big Night heeft een compacte, dichte plantopbouw en is extreem hittebestendig en insectvriendelijk.

De nieuwe Gaillardia SpinTop Mango is de nieuwste toevoeging aan de SpinTop-serie, die gekenmerkt wordt door een opgaande en krachtige groeiwijze. De noviteit bloeit vroeg en vormt een gelijkmatig bloemscherm van heldergele bloemen.

Curcuma Siam Shadow Pink

De nieuwste noviteit van Villa Curcuma is de Siam Shadow Pink. Siam Shadow Pink is de lichtroze versie het bestaande ras Shadow, dat bekend staat als sterk met een lange houdbaarheid. Deze nieuwe Curcuma heeft een zware, lichtroze bloem met gekleurde puntjes, een stevige steel en breed blad.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster