Vorige

Klavers en Van der Wereld winnen in Breezand

Beeld
Tulpenkeuring Breezand

Saskia en Eva Klaver en Bas van der Wereld zijn de winnaars van de tulpenkeuring 2024 in Breezand, zo werd vrijdag 8 maart bekend tijdens de slotavond. Saskia won in de ereklasse, Eva bij de junioren. Van der Wereld scoorde het best van de senioren. De soortenkenniswedstrijd werd al eerder gewonnen door Ron van Lierop, maar dat werd ook vrijdag onthuld. Nu is duidelijk wie er 5 april naar het Nationaal Kampioenschap gaat.

De jaarlijkse regionale tulpenkeuring in Breezand is vrijdag afgesloten met de feestavond. Voorzitter Sem van der Meer van het bestuur dankte de vrijwilligers en sponsoren. Hij gaf een korte terugblik op de zes keuringen en een evaluatie over het seizoen. Juryleden Wil Slijkerman, Ted Berbee, Jeffrey van Woesik en Peter Klaver en de bezorgers van de potten vanuit Zwaagdijk Ton van Zanten en John Pennings zijn in het zonnetje gezet en bedankt voor de hulp aan het evenement. De hoofdsponsors reikten vervolgens de prijzen uit.

48 strafpunten

Saskia Klaver is in de ereklasse de grote winnaar van seizoen 2024. Ze scoorde het minste aantal strafpunten met haar 4 beste keuringen, inclusief de soortenkenniswedstrijd. Het werden uiteindelijk 48 strafpunten. Ron van Lierop scoorde een strafpunt meer en eindigde met 49 strafpunten net achter Klaver. Cor de Waard eindigde op de derde plek met 52,5 strafpunten.

Bas van der Wereld bemachtigde de eerste prijs bij de senioren met een score van 60 strafpunten. Daarmee wist hij Jan Vriend achter zich te houden. Die behaalde 69 strafpunten. Marieke van Lierop volgde hem op met 74,5 strafpunten. Deze drie winnaars gaan volgend jaar de strijd met elkaar aan in de Ereklasse.

Eva Klaver won in de juniorenklasse. Zij wist alle 6 de keuringen als beste te presteren, ze kreeg 61,5 strafpunten. Helaas is Eva niet bij het NK Tulpenkeuren in Keukenhof om Breezand te vertegenwoordigen. Suus van Lierop werd tweede, met in totaal 69 strafpunten. Maartje van Lierop werd met 83 strafpunten derde. Bijna alle winnaars vertegenwoordigen Breezand tijdens het NK Tulpenkeuren in Keukenhof op vrijdag 5 april.

Geheim

De uitslag van de soortenkenniswedstrijd is altijd geheim tot de feestavond. De prijzen zijn tijdens het woordje van de voorzitter uitgedeeld aan de aanwezigen. Winnaar Ron van Lierop scoorde slechts een 0,5 strafpunt bij 60 tulpen en de bijbehorende groepen. Saskia Klaver eindigde met een halve strafpunt meer op de tweede plaats. Suus van Lierop presteerde het beste bij de junioren: ze kreeg maar één strafpunt. Maartje van Lierop eindigde achter haar zus met 6 strafpunten.

V.l.n.r. Saskia Klaver, Frank van Lierop (Prijzen Jan Vriend & Marieke van Lierop), Cor de Waard, Ron van Lierop, Eva Klaver, Bas van der Wereld, Suus en Maartje van Lierop.

De avond is afgesloten met de welbekende bingo. Waar altijd als hoofdprijs nog één laatste taart te winnen viel. Dit jaar viel deze, heel ongelukkig, op twee deelnemers tegelijkertijd. Peter Klaver was als eerste om zijn formulier te laten nakijken. Levi van Haaster volgde daarna met een ook een correct blaadje. Uit sportiviteit en met veel respect vanuit de zaal overhandigde Peter zijn gewonnen taart aan Levi.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster