Vorige

Klaver winnaar eerste keuring Breezand

Beeld
Tulpenkeuring Breezand

Eva Klaver behaalde de winst bij de eerste tulpenkeuring in Breezand, ze kreeg het laagste aantal strafpunten en benaderde het jury-oordeel het dichtst. De wisselende kwaliteit van de gebroeide tulpen bezorgden jury en de 57 deelnemers hoofdbrekens.

Door een wisselende kwaliteit van de gebroeide tulpen uit Zwaagdijk besloot de jury het blad en de algehele stand van ’Rodeo Drive’ met een 3 te beoordelen. Daartegenover stond het blad van ’Roeska’ er volgens de jury prachtig bij: die kreeg een 8,5. Dat leverde een ruime marge op voor de beoordeling en dat was terug te zien in de uitslagen.

Bij de Van Dooren Transport Junioren werd Eva Klaver eerste met 13,5 strafpunten. Ze won een taart. Bram van der Meer werd tweede met 18 strafpunten, hij ontving het worstpakket. De pot van de week is deze week verloot onder de deelnemers in de juniorenklasse. Vince van Haaster kreeg de pot ’Yellow Flair’.

Loting

In de Agratechniek senioren kregen Bas van der Wereld en Marieke van Lierop 14,5 strafpunten, maar na loting trok Marieke aan het langste eind. „De laatste keer dat ik taart won is ongeveer 20 jaar geleden, hier ga ik van genieten”, liet ze enthousiast weten. Jan Vriend werd derde met 15 strafpunten.

Ron van Lierop bleek ook verrast met de taart in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse: „Is die taart voor Suus (dochter) of voor mij?” Ron kreeg slechts 11 strafpunten, het laagst van iedereen dit weekend. Saskia Klaver werd met één strafpunt meer tweede en verdiende de worst.

Aankomend weekend, 26 en 27 januari, staat de tweede keuring op de planning. ’Spryng Break’, ’Maskovri’ en ’Salmon Lalibela’ zijn een paar van de soorten die dan te zien zullen zijn.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster