Vorige

Keuring Breezand: Saskia Klaver wint

Beeld
Tulpenkeuring Breezand

Saskia Klaver won afgelopen weekeinde de ereklasse bij de tulpenkeuring in Breezand met 9,5 strafpunten. Bas van der Wereld had 10 strafpunten in de seniorenklasse en was daarmee winnaar. Loting bepaalde dat Suus van Lierop won van Riff Berbee (beiden 15 punten) bij de junioren.

Waar tijdens eerdere keuringen de mindere potten tegenover de hoge kwaliteit de moeilijkheidsgraad omhoog gooiden was dat deze week niet het geval. Er werd zelfs bijzonder goed gekeurd. Deze week waren de potten stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Met nog twee keuringen en de soortenkennis te gaan begint de eindstand steeds meer vorm te krijgen. 

De jury beoordeelde de potten tussen een 5 en 9,5. Enkel het blad van ’Strong Power’ kreeg de 5, de andere 39 onderdelen waren allemaal voldoende. De 9,5 ging naar de poot van ’San Martin’, die volgens jurylid Karel Kesteloo wel een 11 verdiende. 

Ereklasse

In de Van Lierop Adviesgroep ereklasse scoort Saskia Klaver weer het best met 9,5 strafpunten. Piet Duineveld won taart (10,5), William Pijnacker en Cor de Waard werden met 11 punten derde. Na loting kreeg Pijnacker de waardebon van slagerij Kramer. Hans Ruyter heeft ook zijn taart van vorige week ontvangen. 

Senioren

Bas van der Wereld is voor de tweede week op rij het beste in de Agratechnieksenioren (10). Harm Peter Duineveld doet sinds een paar jaar weer mee en mocht weer een taart meenemen (13). Jan Vriend is voor de vierde week op rij ook weer op het podium te vinden (13,5). Kyle Rooyakkers wint de waardebon op de vierde plek (14).

Bij de Van Dooren Transport junioren eindigden Riff Berbee en Suus van Lierop gelijk (15) achter Eva Klaver (13). Suus is uit de loting aangewezen als winnaar van de taart! Riff wint, ook heel knap, Kramers’ waardebon. Mylan Baartman is verrast met de pot van de week ’Tom Pouce’.

De soortenkennisquiz wordt als ‘zevende keuring’ in het museum gehouden op vrijdag 1 maart (17:00-20:00 uur) en zaterdag 2 maart (10:00-15:00 uur). Er staan dan honderd tulpen en deelnemers moeten de soortnamen en groepen invullen aan de hand van een soortenlijst, kennis en een fotografisch geheugen. Foto’s van de tulpen en bijbehorende groep zijn te vinden op de sociale media van Tulpenkeuren Breezand. Met nog twee keuringen en de soortenkennisquiz op het programma zijn er nog drie kansen om de taart te winnen. De eerst volgende kans is vrijdag 16 en zaterdag 17 februari.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster