Vorige

Jubilerend Bloemencorso ruim bezocht in Bollenstreek

Meer dan een miljoen toeschouwers zagen de 75e editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek voorbij trekken onder zonnige omstandigheden. Na twee jaar afwezigheid vanwege coronamaatregelen trok zaterdag 23 april het corso van Noordwijk, kriskras door de Bollenstreek, naar Haarlem.

Celebrating memories was het thema van de jubileumeditie. De stoet werd geopend door een bloemenwagen met een walvis erop; een eerbetoon aan de eerste corsowagen waar het allemaal mee begon in 1947. De colonne bestond uit 55 voertuigen, waaronder 16 praalwagens en 24 met bloemen versierde luxe wagens.

Diverse prijzen

Traditioneel worden er ook prijzen uitgedeeld. Winnende praalwagen (overall-winnaar) was die van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken met de titel ‘Als een vis in het water’. Zij wonnen ook in de categorie ‘Zelfbouwers’. De Stekersgroep Scouting Shawano’s was succesvol met hun 1e prijs in de categorie ‘Gemeenten’ met hun inzending die de titel ‘Mythe van de witte zwaan’, van de Gemeente Lisse. In de categorie ‘overig’ won de Provincie Noord Holland waarvoor stekersgroep Muziekvereniging St. Cecilia de praalwagen ’Noord-Holland komt in bloei’ maakte.

De mooist versierde luxe wagen was een Fiat Ducato, waar de bedrijven Versluis en Van Velzen de titel ‘That’s Lease’ aan verbonden.

Dierfiguren

De corsowagens kenden deze editie opvallend veel dierfiguren. Behalve een walvis en zeedieren kwamen er tijgers, toekans, een meeuw, zwanen, paarden en een stier voorbij. Ook actueel was de wagen van Rabobank Bollenstreek. Deze vroeg aandacht voor het lot van de bijen en refereerde aan het Bijenlint Bollenstreek waar ook de Rabobank bij betrokken is. De wagen won de 3e prijs.

Het was sowieso een bijzondere editie. Vorig jaar werd namelijk de Nederlandse corsocultuur opgenomen op de Unesco-lijst met immaterieel erfgoed.

Bijschriften:

De Walvis van W.S. Warmenhoven en Hillegom Marketing. Een verwijzing naar de allereerste praalwagen uit 1947, destijds ingezonden door Willem Warmenhoven uit Hillegom. Het design en arrangement van de inzending in 2022 is van Nicky Markslag.
De winnende corsowagen van KAVB Hillegom-Haarlem. Design Ron Nieuwnhuizen en Koen Terra, arrangement Michael van Namen. De bloemen voor deze inzending kwamen o.a van Ansu Vanda, Lugt Lisianthus, Gerbera United, Xanthu Anthurium, Lubbe Lisse en Van der Vijver Bloemengroothandel.

Nogmaals de overall winnaar:

(Foto: W van Velzen)

De wagen ’Dichterbij’ van Rabobank Bollenstreek. Design door Designers 2020, arrangement van Christa Snoek.
De mooist versierde luxe wagen was een Fiat Ducato, waar de bedrijven Versluis en Van Velzen de titel ‘That’s Lease’ aan verbonden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster