Vorige

Joop Klumpenhouwer overleden

Beeld
Florex

Florexoprichter Joop Klumpenhouwer is 10 januari op 88-jarige leeftijd overleden. Dat maakt het bedrijf bekend.

Joop Klumpenhouwer kwam als zoon van een bollenkweker kwam rond zijn zeventiende in dienst als inkoper bij het toenmalige D&K Mantel in Andijk. De inkoop ging aanvankelijk per fiets door regio West-Friesland, maar al snel werd zijn werkgebied groter. Na verloop van tijd kwam hier ook verkoop bij met name in Nederland en Duitsland.

Groenteveiling

Na jaren van groei maakte hij de overstap naar het Engelse Lingarden. Als directeur van de Nederlandse tak verzorgde hij vanuit het pand van de voormalige groenteveiling in Grootebroek de verkoop en distributie van Engelse Narcissen op het Europese continent. Daarnaast werden Nederlandse bollen verhandeld. Toen de oude veiling in 1987 afbrandde, besloot hij voor zichzelf te beginnen en richtte Florex op.

Florex startte al snel met de handel in bollen op heel Europa en de Verenigde Staten. Nog voor de val van de muur begon Joop Klumpenhouwer een postorderbedrijf in Polen. Dit was aanvankelijk zeer succesvol en betekende het begin van specialisatie gericht op bloembollen voor de hobbytuinier.

Betrokken

In 1997 namen zijn zoons Gertjan en Wim Klumpenhouwer het bedrijf over. Florex specialiseerde zich verder in het leveren van verpakte bloembollen voor de retail. Joop Klumpenhouwer bleef nog enkele jaren aan als inkoper. Daarna had hij nog lange tijd een adviserende rol. Hoewel hij al lange tijd een chronische ziekte had, bleef hij actief en genoot van het leven. Tot het einde was hij zeer betrokken bij het bedrijf.

Gelegenheid tot condoleren is er zondag 15 januari tussen 15.00 en 16.00 uur in De Kapel aan de Middenweg 48 in Andijk. De afscheidsdienst is dinsdag 17 januari om 13.30 uur in De Gereformeerde Kerk aan de Middenweg 4 in Andijk, waarna de begrafenis in besloten kring plaatsvindt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster