Vorige

Jan de Wit en Zonen wint marktprijs in Japan

Beeld
NCCJ

Bloembollenbedrijf Jan de Wit en Zonen uit Enkhuizen kreeg donderdag 16 maart 2023 de Deshima Business Award 2022 in de categorie  ‘Well Established’  gewonnen. Bedrijven met Nederlandse wortels die toonaangevend zijn in Japan en een toegevoegde waarde hebben voor de Japanse samenleving maken kans op deze prestigieuze prijs.

De Deshima Business Awards worden sinds 2000 elke twee jaar uitgereikt door de NCCJ (Netherlands Chamber of Commerce in Japan) aan Nederlandse bedrijven als erkenning voor hun indrukwekkende zakelijke prestaties op de Japanse markt. Bedrijven met Nederlandse wortels die toonaangevend zijn in Japan en een toegevoegde waarde hebben voor de Japanse samenleving maken kans op deze prestigieuze prijs.

Er zijn twee categorieën: de ‘Newly Established’ voor Nederlandse bedrijven die vanaf 2017 in Japan actief zijn, en de ‘Well Established’ die dat al langer dan vijf jaar doen. Het aanvraagproces bestaat uit twee rondes en alle aanmeldingen zijn beoordeeld door een jury die bestond uit vertegenwoordigers van zowel het Japanse als het Nederlandse bedrijfsleven in Japan.

Eerste winnaar uit agrarische sector

Bloembollenbedrijf Jan de Wit en Zonen is de eerste winnaar uit de agrarische sector. Eerdere winnaars van de Deshima Business Awards zijn onder meer ASML, Philips, Randstad, DSM, Dick Bruna, ING, Elsevier en Aegon. De Wit won in de categorie ‘Well Established’. De winnaar bij de ‘Newly Establish’ was dit keer Veldhoen + Company uit Eindhoven, een adviesbedrijf dat organisaties begeleid naar een nieuwe manier van werken.

Sinds 1962 actief in Japan

Het bloembollenbedrijf uit Enkhuizen doet al sinds 1962 zaken met Japan. Naast export van bollen ging het om introducties van nieuwe variëteiten als iris Blue Diamond, tulp Red Diamond, lelie Casablanca en de eerste dubbele Oriental lelie Double Surprise. Ook werden nieuwe marktconcepten, promotie-evenementen en kennis over teelttechnieken als de 5°C tulpenbloementeelt, de jaarrondteelt van irissen en de tulpenbroei op water door medewerkers van De Wit in Japan bekend gemaakt.

Directeur Jan de Wit ontving het Delfsblauwe bord in het Okura Hotel in Tokio uit handen van Liesje Schreinemacher, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster