Vorige

IPM Essen 2024 trok 36.000 bezoekers

Beeld
IPM Essen

De veertigste editie van de internationale plantenbeurs IPM Essen trok 36.000 bezoekers van 23 tot 26 januari 2024. De organisatie voegt toe dat de vakbezoekers die naar hun oordeel werden gevraagd, het aanbod van IPM ESSEN 2024 zeer positief vonden.

Klimaatbestendige planten stonden centraal op de tuinbouwbeurs in Essen. Ook veenvrij geteelde gewassen en planten die de biodiversiteit bevorderen waren volop aanwezig in de stands van de bedrijven uit 43 verschillende landen. Technische innovaties waren als vanouds gegroepeerd in hal 3 en daar werd duidelijk dat robotisering en (gebruik van) AI duidelijk opkomen in de tuinbouw.

In totaal waren er 1.403 exposerende bedrijven en organisaties. „De groene sector heeft tijdens de 40e IPM Essen opnieuw haar relevantie voor hedendaagse kwesties aangetoond. De tuinbouw is krachtig en innovatief, zoals we deze vier dagen hebben gezien en bewezen”, zegt Eva Kähler-Theuerkauf, voorzitter van de Staatsvereniging van Tuinbouw Noord. Rijn-Westfalen en voorzitter van de IPM-beursadviesraad.

De organisatie concludeert dat IPM Essen 2024 in vergelijking met vorig jaar meer bezoekers van buiten Duitsland trok. Het bezoekersaantal van de 40e editie was 36.000 en dat zijn er 4.000 minder dan in 2023. Vanwege treinstakingen was het extra druk op de autowegen in Essen en op de parkeerplaatsen. Normaal gesproken komt een kwart van de bezoekers per trein.

In 2020, net voor corona uitbrak in Europa, was de 38e vierdaagse editie van de vakbeurs en die trok 54.000 bezoekers. Jarenlang werden er 60.000 bezoekers per jaar geteld op IPM Essen, die ruim 10 hectare beursvloer ter beschikking heeft. Dit jaar waren er net als vorig jaar acht hallen gevuld met stands, maar diverse stands waren kleiner dan voorgaande jaren, paden breder en hier en daar waren enkele gedeeltes afgeschermd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster