Vorige

Advertorial

IPM ESSEN 2023: “Meer echte circulaire economie”

Beeld
PR

ADVERTORIAL – Nieuwe producten en innovatieve benaderingen voor digitale toekomstoplossingen in de tuinbouw bij Pöppelmann TEKU®.

Het streven naar een consequente circulaire economie staat centraal in de IPM-uitstraling van Pöppelmann TEKU®. De specialist voor de professionele tuinbouw presenteert op ‘s werelds grootste vakbeurs voor de groene sector in Essen van 24 tot 27 januari 2023 diverse oplossingen die aantoonbaar staan voor meer grondstofbesparing en klimaatbescherming. Daarnaast heeft de kunststofspecialist zijn assortiment stektray’s uitgebreid en plantsteunen van 12 cm geoptimaliseerd, toont hij een sectoroverschrijdende ontwikkeling met een innovatieve InVitro-cup (weefselkweek) nodigt hij uit tot samenwerking en gezamenlijke doorontwikkeling met ideeën voor digitale toekomstoplossingen in de tuinbouw. Kom meer te weten op de beurs!

Echte circulaire economie – effectieve middel voor het behoud van grondstoffen

Met het IPM-motto “Meer echte circulaire economie” raakt Pöppelmann TEKU® aan de kern. Meer behoud van grondstoffen en klimaatbescherming. De TEKU® divisie levert hieraan een uitstekende bijdrage met haar circulaire plantenpotten in de Circular360 categorie: de potten bestaan voor 100 procent uit post-consumer recyclaat (PCR) en kunnen na gebruik weer volledig gerecycled worden. Een recente studie van het Fraunhofer Instituut UMSICHT, die op de beurs op een begrijpelijke manier zal worden toegelicht, bewijst nu ook wetenschappelijk de doeltreffendheid van de circulaire economie op het gebied van het behoud van grondstoffen en klimaatbescherming aan de hand van het voorbeeld van de plantenpotten Circular360-producten. Dit heeft TEKU® aangespoord om zijn assortiment van grondstofbesparende oplossingen uit te breiden: de specialist voor de professionele tuinbouw bereidt momenteel een nieuwe productlijn voor als recyclebaar alternatief voor zwarte plantenpotten, waardoor nog meer gebruikers kunnen overstappen op gesloten kringloopoplossingen. Het TEKU®-team zal hierover tijdens de IPM de eerste informatie verstrekken. Bovendien maakt TEKU® de circulaire economie toekomstbestendig: de ontwikkeling van nieuwe materiaalbronnen op nationale en internationale markten garandeert de consistente en langdurige beschikbaarheid van PCR-materialen, zodat circulaire oplossingen de standaard kunnen worden voor alle klanten.

Nieuw: 14 stektray’s en geoptimaliseerde plantsteun 12 cm

Talrijke nieuwe producten uit het bestaande TEKU®-assortiment, die nog beter aan de behoeften van de klanten zijn aangepast, beleven op de IPM hun première: zo heeft de industrie nu de keuze uit 14 nieuwe stektray’s, die optimaal zijn afgestemd op geautomatiseerde processen in tuinbouwbedrijven. Bij de ontwikkeling van de tray’s, waarin talrijke individuele wensen van TEKU®-klanten werden verwerkt, kon de kunststofspecialist met de klantspecifieke aanpassingen een van zijn kerncompetenties waarmaken. Ook nieuw in het gamma is de STG 12 R-plantsteun, dat staat voor een nog snellere montage en een veilige houvast: zijn V-profiel zorgen voor een betere vergrendeling, een grotere stabiliteit en een preciezere pasvorm. Dankzij de gesloten drievoudige klem sluit de STG 12 R snel en stevig aan op de rand van de pot en wordt “doorschieten” voorkomen. Andere pluspunten zijn het verbeterde ontstapelen en de kortere stapelafstand, waardoor het totale volume per pallet aanzienlijk toeneemt.

Pöppelmann TEKU® op de IPM in Hal 2, Stand 2D31.

Recyclebare producten, wetenschappelijke bevestiging: Het beursoptreden van Pöppelmann TEKU® op de IPM 2023 is een duidelijk know-how voor een consequente circulaire economie.

Dit is een advertorial en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster