Vorige

Intratuin maakt van Black Friday Green Friday

Beeld
Intratuin

Intratuin maakt samen met andere retailers van Black Friday een duurzaam alternatief: Green Friday. Voor elke boom die tijdens Green Friday wordt verkocht, plant Intratuin in samenwerking met Trees for All één vierkante meter bos.

Het doel is om samen met de stichting tenminste vijfduizend vierkante meter nieuw bos te planten in Nederland en op Borneo. Bovendien geeft het tuincentrum stekjes van kerstbomen weg aan iedereen die in de maand december een Nordmann-kerstboom koopt. Daar zijn 50.000 stekjes van Picea omorika voor beschikbaar. Het doel is om vóór 2030 50% groene tuinen te hebben.

Duurzaam alternatief

Intratuin doet bewust niet mee aan massale sales en focust zich volledig op vergroening. Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin: ‘Black Friday heeft een enorme impact op mens en milieu. Het draait op deze dag veelal om meer consumeren, terwijl, om onze planeet te ontlasten, we met best een beetje minder kunnen. Waar je echter nooit genoeg van kan hebben, is van groen. Planten en bomen zuiveren onze lucht, dragen bij aan een aangenaam klimaat en zorgen voor een gezonde bodem. Daarom stimuleren we onze klanten op deze dag, om voor extra groen te gaan.’

Afgelopen jaar is in samenwerking met stichting Trees for All tijdens de Green Friday campagne 10.000 vierkante meter vergroend. Black/Green Friday is op vrijdag 25 november.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster