Vorige

Internationale inzendingen vorderen gestaag op Floriade

Tekst

Aan Floriade Expo 2022 nemen naar verwachting 33 landen deel. Een groot aantal landen heeft bevestigd, anderen zitten in de ontwerpfase en met meerdere landen is Floriade nog in gesprek. Opvallende afwezigen zijn er ook: Bhutan, Indonesië en Rusland.

Traditioneel nemen altijd een groot aantal landen deel aan de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar ergens in Nederland wordt gehouden. De volgende landen hebben hun deelname  bevestigd: België, Benin, Bolivia, China, Comoren,  DR Congo, Duitsland, Ecuador, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, Italië, India, Japan, Jemen,  Luxemburg, Nederland, Nepal, Sudan, Suriname, Thailand, Tsjaad, Turkije, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea.

De Satoyama Farm Garden van Japan is gereed. Het Japanse paviljoen is de eerste internationale inzending die gereed is. (Foto Floriade)

Afzeggingen door corona

Met een aantal landen worden afrondende gesprekken gevoerd. De verwachting is dat er uit deze besprekingen nog zeven deelnemende landen volgen. Opvallende afwezigen zijnBhutan, Indonesië en Rusland.

Indonesië had al in een vroeg stadium aangekondigd te zullen deelnemen aan de Floriade, en zelfs het ontwerp van het paviljoen was al naar buiten gebracht. Volgens de Floriade is de afzegging van Indonesië en Bhutan een indirect gevolg van de coronacrisis. Beide landen hebben hun deelname niet rond gekregen.

Geen contact met Rusland

Ook Rusland is niet aanwezig op de komende expo. Volgens de Floriade waren er tot een maand geleden gesprekken gaande met het land. Daarna is er geen contact meer geweest. De afwezigheid lijkt dus los te staan van de huidige gebeurtenissen rond de invasie in Oekraïne.

De bouw van de landenpaviljoens gaat intussen hard door. De afgelopen weken hebben de kaveloverdrachten plaatsgevonden van België, India, Luxemburg, Nepal, Thailand en Turkije. China, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Thailand, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten vorderen met hun werkzaamheden op het terrein. België, Italië en Nepal starten deze week met de bouw van het paviljoen. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster