Vorige

Innovatiefonds voor biodiversiteit geopend

Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel opent op zondag 22 mei – de Dag van de Biodiversiteit – voor het derde jaar op rij het ‘Samen voor biodiversiteit’ Innovatiefonds. Projecten die structureel biodiversiteit versterken in Nederland kunnen een aanvraag voor subsidie indienen. De maximale financiële bijdrage per project is €20.000.

In aanmerking komen projecten die gericht zijn op het creëren van omstandigheden die de biodiversiteit structureel bevorderen en waarin burgers actief zijn betrokken. Het aanleggen of behouden van landschapselementen (heggen, hagen, poeltjes, houtwallen en struikgewas), speelt hierbij een belangrijke rol.

Door de eerste ronde van het Innovatiefonds in 2020 konden 8 lokale projecten voor biodiversiteitsherstel van start, in 2021 kwamen daar nog 10 projecten bij. Dit jaar reserveert het Deltaplan Biodiversiteitsherstel €100.000 voor het innovatiefonds. De maximale bijdrage per project is €20.000. Projectvoorstellen kunnen tot en met vrijdag 24 juni worden ingediend via het aanvraagformulier op de website van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel: www.samenvoorbiodiversiteit.nl/innovatiefonds. De criteria voor toekenning zijn ook op deze pagina te vinden.

Biodiversiteit item op terreinen FloraHolland

Royal FloraHolland is sinds 2020 partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Ze heeft sinds die tijd onder andere bij het inrichten van de marktplaatsen meer aandacht voor biodiversiteit. Er is een groenvisie opgesteld en het bijbehorende groenplan komt in fases tot stand. De eerste percelen op onze marktplaatsen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde zijn volgens het vernieuwde groenplan aangelegd met bomen, gemengde hagen, vaste bloemrijke planten combinaties en bloemrijke graslandmengsels. Recente voorbeelden: Entree aan de Middel Broekweg (locatie Naaldwijk), rotondes bij de ingang van Trade Parc Westland (locatie Naaldwijk), Laan van Verhof (locatie Rijnsburg), Floradôme en FloriWorld en ook de voortuin van Floradôme (locatie Aalsmeer). Een bijenpark bij Trade Park Westland is in ontwikkeling. Tevens hebben medewerkers van verschillende bedrijven op Trade Parc Westland (TPW) op 1 december 2021 op 1 ha diverse bomen en struiken geplant en is de natuurlijke oever met inheemse bloemenzaad ingezaaid. Dit gebeurt op initiatief van de Vereniging van Eigenaren (VVE) van TPW en in samenwerking met Honey Highway, Gemeente Westland en Provincie Zuid-Holland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster