Vorige

‘Ik fotografeer de vergankelijkheid’

Beeld
Fotostudio GJ Vlekke

Van de VOC tot Rembrandt: de 17e eeuw is de grootste inspiratiebron voor Dennis A-Tjak. Als jongen wilde hij bloemist of schilder worden. Uiteindelijk mixt hij deze twee liefdes door bloemen schilderachtig te fotograferen: ‘Ik schuif lekker met kleuren en filters om een bepaalde sfeer aan te brengen.’

Dennis A-Tjak (61) is kunstfotograaf. Dennis’ laatste project Floribunda omvat meer dan honderd bloemportretten die hij de afgelopen veertig jaar heeft gemaakt. De foto’s zijn begin dit jaar te bewonderen geweest op de gelijknamige overzichtstentoonstelling in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Bovendien is er een boek verschenen waarin de foto’s paginagroot zijn opgenomen.  De fotograaf/kunstenaar woont in een vrijstaand huis in het Noord-Hollandse Hoorn. Hij ontvangt mij in zijn studio, een rechthoekige ruimte onder een lichtkoepel. Tegen de wanden staan ingelijste foto’s omgeven door witte kasten die aan de voorkant open zijn als een soort nissen, evenals brede ladekasten. Er staat een fors statief, een rol achtergrondpapier en twee houten eenpersoons tafels met perspex stoelen. Aan de wanden hangen ingelijste foto’s en er is een vliering. Alles heeft een plek en nergens ligt rommel.

Het volledige interview met Dennis A-Tjak staat in Bloem&Blad 10, december 2022. Heeft u een abonnement? Dan kunt u het complete artikel en meer ook online lezen via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-565 96 44.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster