Vorige

Hydrangea Magical Evolution wint RFH- houdbaarheids benchmark kamerhortensia

Beeld
Magical Hydrangea

De compacte Magical Evolution is als winnaar uit de bus gekomen bij de houdbaarheids benchmark kamerhortensia van Royal Floraholland. De 150 dagen bloeiende kamerhortensia kreeg namelijk de hoogste score op de vlakken ‘bloem, blad en vorm’ waaruit een totaalcijfer werd gevormd.

Het kenniscentrum van Royal Floraholland beoordeelde de 14 ingezonden partijen samen met de vakjury en inkopers van diverse bedrijven. Van alle partijen was de door The Mastergrowers ingezonden Magical Evolution het product dat de maximum houdbaarheid haalde en daarnaast het hoogste scoorde op de sierwaarde na vijf weken. Daarbij liet deze Magical hortensia de overige inzendingen achter zich met een score van 9 op een schaal van 10.

Oersterkte hortensia

Met het winnen van de test bewijst het succesvolle hortensiamerk haar kracht. De plant is ondanks haar delicate uiterlijk namelijk oersterk en bloeit maarliefst 150 dagen. Zet hem op een zonnige plek en de bloemen veranderen binnen deze periode van roze of blauw, via groen naar een rode tint. Op het planten etiket zie je hoe de verschillende bloemkleuren zich ontwikkelen. De Magical Evolution kamerhortensia is verkrijgbaar in de potmaat 14cm.

HOKO Breeding

De Magical-serie is een van de succesvolle concepten uit de veredeling van HOKO Breeding. Dit is de nieuwe naam van de krachtenbundeling van Horteve Breeding en Kolster. Een samenwerking die al bestaat sinds 2017, maar waarbij een overkoepelende naam nog ontbrak. HOKO Breeding staat synoniem voor innovatie, het vermogen om te creëren en in te spelen op de marktpotentie. Dit uit zich in exclusieve planten die zich onderscheiden in kwaliteit, levensduur en kleur. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster