Vorige

Hortensia in schijnwerpers bij Museum Historische Tuin

Beeld
Museum Historische Tuin

In 2024 besteedt Museum Historische Tuin in Aalsmeer speciale aandacht aan de hortensia. Van begin april tot het einde van het jaar wordt deze plant op verschillende manieren belicht, van de geschiedenis tot hedendaagse toepassingen.

De laatste decennia is de kweek van hortensia’s flink toegenomen in Nederland en met name in de regio Aalsmeer. De plant is populair in tuinen, maar ook als kamerplant en als snijbloem in boeketten. In regio Aalsmeer is de hortensia bij veel kwekers de opvolger geworden van de roos, die tegenwoordig veelal in warmere landen wordt gekweekt. Vorig jaar besteedde Museum Historische Tuinen aandacht aan de seringenteelt door het Jaar van de Sering te organiseren. Vanuit dit themajaar ontstond het enthousiasme om ook in 2024 een specifiek gewas uit te lichten, wat nu de hortensia is geworden.

Eenmalige collectie

In het museum is de komende tijd een bijzonder assortiment te zien. Naast de eigen collectie met enkele historische soorten is samen met kwekers en veredelaars een eenmalige collectie bijeengebracht van kamer-, tuin- en snijhortensia’s. Deze zijn zowel in de kassen van het museum, als buiten in het open veld te zien.

Verspreid over het jaar vinden er verder thema-activiteiten plaats, zoals een Hortensia Bustour waarbij deelnemers met een historische Maarse & Kroonbus verschillende kwekerijen kunnen bezoeken. De hortensia staat centraal tijdens het Aalsmeer Flower Festival (21-23 juni) en is het onderwerp van workshops, rondvaarten en filmavonden. Ook komt er een tentoonstelling in het Flower Art Museum.

De Historische Tuin opent het seizoen op zaterdag 30 maart. Vanaf dat moment is het museum wekelijks geopend van dinsdag tot en met zondag, 10.00 tot 16.30 uur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster