Vorige

Homburg Holland krijgt mede-eigenaar

Beeld
Homburg Holland

PMH Investments investeert in Homburg Holland, een leverancier van geavanceerde precisielandbouwtechniek op gebied van gewasverzorging, grondbewerking en zaaitechniek in Stiens (Friesland).

In samenwerking met PMH Investments wil de huidige directeur-aandeelhouder Jack Thibaudier van Homburg Holland de stevige positie van Homburg Holland verder uitbouwen, zo zegt hij desgevraagd. “We willen de omzet gaan verdubbelen.” Thibaudier geeft aan niet alleen op zoek te zijn naar extra kapitaal, maar dat hij vooral ook wil sparren over strategische vraagstukken met het Friese PMH Investments. “Met de toevoeging van haar expertise kunnen wij nu onze groei op een duurzame wijze verder versnellen en onze internationale positie verstevigen.”

HARDI-veldspuit in bollenteelt

Homburg Holland levert onder andere de HARDI-veldspuitmachines uitgevoerd met het TwinForce luchtondersteuning. Die verkoopt het bedrijf het meest in de bollenteelt in Noord-Holland, aldus Thibaudier. Verder zegt hij: “Naast verdere groei met onze importeurschappen in de Benelux zie ik wereldwijde groeikansen in de akkerbouw betreffende de doorontwikkeling van ons product SmartSolutions. Met deze soft- en hardware sturen we op GPS-basis de werktuigen achter de trekkers aan. Ook deze soft- en hardware wordt veel in de bloembollensector gebruikt. Verder kunnen wij ons wereldmarktleiderschap in drainagereinigers uitbreiden met klimaat afhankelijke regelsystemen waarbij drainage gekoppeld wordt aan subirrigatie.”

Green Deal

Homburg Holland heeft importeurs en dealers in 40 landen en eindklanten in meer dan 60 landen. Thibaudier wil niet kwijt hoe de aandelen nu zijn verdeeld. “Ik blijf wel de enige directeur.” Hij geeft aan dat het vooral voor de bloembollensector belangrijk is mee te gaan in precisielandbouw. “De Green Deal dwingt de sector veel minder chemie te gaan gebruiken.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster