Vorige

Holland Ridge Adventures brengt Amerikanen naar Nederland

Beeld
Arie Dwarswaard

Tulpenbroeierij Holland Greenhouses uit de Amerikaanse staat New Jersey start komend voorjaar met een nieuwe activiteit: het aanbieden van een zevendaagse reis naar Amsterdam en Parijs. Dat maakten vader Casey Jansen sr en zijn zoon Casey Jansen jr. dinsdag bekend.

Jansen senior emigreerde in 1964 van Noordwijkerhout naar de Verenigde Staten, waar hij het bedrijf Holland Greenhouses Inc. oprichtte. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich op eenjarigen, hanging baskets en kerststerren. De laatste decennia is de tulpenbroeierij veruit het belangrijkst, met vorig jaar een productie van 35 miljoen stelen van september tot Moederdag.

Populaire pluktuin

Na de komst van zoon Casey jr in de zaak kreeg Jansen tijd voor andere activiteiten. In 2018 opende hij bij zijn bedrijf een pluktuin, met in het eerste jaar 20.000 bollen. Het werd een groot succes. Holland Ridge Farms is gegroeid naar een oppervlakte van 120 ha en 8 miljoen tulpen. Afgelopen voorjaar kwamen er in een kleine drie weken zo’n 300.000 bezoekers. In het najaar kunnen bezoekers zonnebloemen plukken. Holland Ridge Farms laat de geschiedenis zien van de bloembollenteelt en van Nederland. Eind volgend jaar komt er een originele windmolen te staan. Ook worden markante panden uit Amsterdam nagebouwd.

Once in a lifetime

Wat vader en zoon Jansen merken, is dat veel bezoekers ook graag een keer de tulpenvelden in Nederland willen bekijken. Om die reden is Holland Ridge Adventures opgericht. “We willen onze klanten een once-in-a-lifetime reis aanbieden naar Nederland. Daarvoor werken we samen met HopOnHopOff uit Amsterdam. Dat regelt trips naar Keukenhof, maar ook naar een bloembollenteler, Giethoorn en de Zaanse Schans. Na vijf dagen volgen nog drie dagen Parijs”, aldus Jansen junior. “We willen dit niet alleen in het voorjaar aanbieden, maar ook in de zomer en het najaar. De dahlia’s zijn ook prachtig.”

Wim van Meerveld van HopOnHopOff is positief over dit initiatief. “Dit is voor ons een nieuwe product. We zien dat de Amerikaanse markt nu al groot is en alles wijst op een verdere groei.” Jansen senior vindt het lastig om te schatten hoe groot de belangstelling is voor dit nieuwe initiatief. “Honderd minimaal, maar we hopen op duizenden. Voor mij is dit een droom die uitkomt.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster