Vorige

Hoera voor Hanneke!

Beeld
VBW en Florint/Europa Cup 2022

De Nederlandse Hanneke Frankema is Europees Kampioen Bloemsierkunst. Tijdens de grote finale op zaterdagavond in Katowice in Polen werd zij uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd. Voor het eerst sinds 38 jaar is de Europese titel daarmee terug in Nederland. Gábor Nagy uit Hongarije werd tweede en Michael Liebrich uit Duitsland derde. De Belg Stefan Van Berlo eindigde op de vijfde plek.

Aan het EK Bloemierkunst, georganiseerd door Florint en de Poolse bloemistenbranche vereniging deden zestien deelnemers mee. De wedstrijd werd enkele malen vanwege corona verplaatst, maar kon uiteindelijk, zij het met minder deelnemers dan eerder verwacht, doorgang vinden. In 2016 vond het EK in het Italiaanse Genua plaats en toen won Tamás Mezőffy uit Hongarije.

Hanneke Frankema en Max van de Sluis voor aanvang van het EK.

Verrassingsboeket

Op de eerste dag maakten de zestien arrangeurs drie opdrachten, op dag twee volgden er nog twee. Alle opdrachten hadden thema’s die iets met muziek en dans te maken hadden. Aan het eind van deze vijf taken kregen zes finalisten te horen dat ze door waren naar de grote finale op zaterdagavond 27 augustus. Hier zaten Hanneke en haar assistent Max van de Sluis bij, net als Italië, Hongarije, Roemenië, Duitsland en België. Op het podium maakten zij de zesde en laatste opdracht: een verrassingsopdracht.

Aan het eind van de avond werd de Friese Hanneke tot haar grote vreugde uitgeroepen tot winnaar. ‘Al sinds het winnen van het Nederlands Kampioenschap in 2018 was het mijn droom om de Europese titel te behalen. Ik ben zo blij en trots dat het met hulp van mijn team gelukt is. Het was een spannend kampioenschap.’

Trots

Hanneke werd uitgezonden naar het EK door Koninklijke VBW. De bloemistenbranchevereniging is enorm trots op haar resultaat en hoopt dat zij hiermee jongeren en anderen inspireert om voor een carrière in de bloemen te kiezen.

In Bloem&Blad 8 van oktober 2022 meer nieuws en foto’s van het EK.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster