Vorige

Hoe wordt een hyacint eigenlijk gekweekt?

Vier groepen van Kindcentrum Molenwerf uit Heemstede brachten onlangs een bezoek aan bloembollenkwekerij en broeierij HL Hogervorst in Noordwijk. De kinderen uit groepen 5, 6, 7 en 8 kregen uitleg over het kweken en verwerken van hyacintbollen tot een bol-op-pot product.

Na de ontvangst in de kantine vertelde Sandra Hogervorst, die samen met haar echtgenoot Gert-Jan de kwekerij runt, het verhaal over het kweken van de bollen. Van het ziek-zoeken tot het hollen en van het broeien tot het stylen van de bol-op-pot arrangementen. Ook vertelde ze waarom je niet zomaar in een bollenveld mag lopen. ‘Zo kunnen ziektes in de bollen verspreid worden over de percelen en dat is zeer nadelig voor de bollenoogst.’

De kinderen mochten ook zelf aan de slag om van een bol-op-pot een cadeauartikel te maken door het toevoegen van stylingsproducten. Aan het eind van de excursie kregen ze een hyacintenbol mee op thuis op te kweken. Rond 23 april, wanneer het Bloemencorso van de Bollenstreek door de streek rijdt, zal de hyacint in bloei staan. De kwekers bepalen dan wie de mooie hyacint gekweekt heeft. ‘En wie weet is hier het zaadje geplant voor nieuwe werknemers in de groene sector of voor stekers van onze corsowagen’, aldus de enthousiaste eigenaar.

Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk

Het Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk wil investeren in de toekomst van de jeugd. Dat wil zij doen door de kinderen van de basisscholen in gemeente Noordwijk te betrekken bij de streek over bloemen-, bollen- en vaste plantenteelt. Via een totaal verzorgd programma, inclusief vervoer, kunnen scholen een bezoek brengen aan de Noordwijkse kwekers.

Bron en foto: Creatizz Promotie Sierteelt

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster