Vorige

Hermen en Mariska zwaaien af na ruim 25 jaar

Beeld
Hans Neefjes

Het echtpaar Hermen en Mariska de Graaf – Van der Zande hebben hun activiteiten voor het Vakblad voor de Bloemisterij beëindigd. Ruim 25 jaar verzorgden ze samen met name de marktpagina’s over snijbloemen. Ook productanalyses en zogenoemde exportverhalen kwamen van hun hand.

Ruim 4.000 artikelen, circa 1.300 deadlines en tienduizenden telefonische gesprekken/interviewtjes met vakgenoten. Dat is de korte samenvatting van het werk dat Hermen (65) en Mariska (66) de afgelopen jaren samen voor het Vakblad hebben verricht. Hermen verzorgde de interviews en de teksten, Mariska de organisatie en ‘de cijfers’. Een voorbeeld van dat ambacht ziet u in de foto hieronder; de aantekeningen die gemaakt zijn voor de marktanalyses sering en ilex in Vakblad 51/52 van afgelopen jaar.

Veilingstatistieken over aanvoer, omzet en prijsvorming van snijbloemen waren een belangrijke basis voor hun artikelen. De laatste jaren is Royal FloraHolland de belangrijkste bron voor die data. Daarvoor was dat de VBN. Voor verhalen over de export(-landen) werd onder andere Floridata geraadpleegd. Met veel deelnemers aan dat platform, bloemen- en plantenexporteurs, maar ook met veel telers en veredelaars, heeft met name Hermen al sinds zijn eerste werkzaamheden in de sierteeltsector een goede band. Net als zijn vrouw Mariska rondde hij in de jaren tachtig een opleiding aan de Rijks Hogere Tuinbouw School in Utrecht af. Hun gewaardeerde bijdragen aan het Vakblad voor de Bloemisterij zullen niet meer in iedere editie verschijnen. Wellicht pakken ze komende tijd nog een paar klussen op, want de sierteeltsector blijven ze volgen. De marktanalyses snijbloemen gaat freelancer Justin Hendriks maken en Arie-Frans Middelburg, u wel bekend, pakt de exportverhalen op.

Voor degenen die Hermen en Mariska willen bereiken is hier hun mailadres.

Hermen was eind 2020 Vakgenoot in het Vakblad.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster