Vorige

Herfinanciering Royal FloraHolland voor €210 miljoen

Beeld
Royal FloraHolland

Royal FloraHolland heeft met drie banken overeenstemming bereikt over een herfinanciering van €210 miljoen. Deze kredietfaciliteit biedt de veiling de komende jaren voldoende financiële ruimte om investeringen te doen in de strategie, waar onder duurzaamheid, vastgoed en dagelijkse dienstverlening. Het ligt voor de hand dat RFH de komende jaren gebruik maakt van het krediet.

De nieuwe kredietfaciliteit vervangt de vorige van €195 miljoen. De vorige kredietfaciliteit had een looptijd van zeven jaar en liep dit jaar af. De kredietfaciliteit van €210 miljoen euro heeft een looptijd van vijf jaar en een mogelijkheid om voor twee jaar te verlengen. De nieuwe kredietlijn wordt verstrekt door een bankensyndicaat bestaande uit ABN AMRO, ING en Rabobank.

RFH maakte weinig gebruik van de oude kredietfaciliteit. Dit kwam onder meer dat RFH in de coronaperiode minder investeerde. De veiling acht het reëel dat ze de nieuwe faciliteit wel aanwendt. De komende jaren investeert RFH minimaal €70 miljoen per jaar. Ze noemt de kredietfaciliteit van €210 miljoen een belangrijke buffer.

Vastgoed

Met de financiering van €210 miljoen kan Royal FloraHolland de komende jaren uitvoering geven aan strategische trajecten zoals verdere investeringen in digitaal platform Floriday, verdere uitrol van centraal veilen en orderpicken, RFH 2.0 (beter gebruik van de ruimte), de realisatie van nieuw vastgoed op Aalsmeer Oost. Ook investeert ze in vastgoed in Rijnsburg en Naaldwijk. „In onze strategie zijn alle drie de hubs van essentieel belang”, benadrukt de veiling. In Naaldwijk heeft RFH het plan opgevat het Marsgebouw te bouwen.  

Ook investeringen in duurzaamheid staan op de planning van RFH, van verduurzaming van vastgoed tot initiatieven om de sector te verduurzamen. Volgens RFH was dit geen voorwaarde van de banken om de herfinanciering te realiseren. Duurzaamheid was wel een belangrijk onderwerp in de gesprekken met de veiling.

Daarnaast dient de financiering voor het opvangen van schommelingen in liquiditeit in de bedrijfsvoering.

CO2 neutraal RFH

„Ik ben trots op het grote vertrouwen dat banken laten zien in de koers van Royal FloraHolland. De herfinanciering geeft ons de handelingsruimte om te investeren in ons digitale platform en fysieke platform, de logistieke hubs. Dit komt direct ten goede aan de dienstverlening aan onze leden en andere klanten”, legt David van Mechelen, Chief Financial Officer van Royal FloraHolland, uit. „Daarnaast zal Royal FloraHolland de komende jaren onder meer investeren in het verduurzamen van haar vastgoed, installatietechniek en werkmaterieel. Een belangrijke stap op weg naar een CO2 neutraal Royal FloraHolland”, aldus Van Mechelen.

Ton van Adrichem, Sr. Relatiemanager ING, namens het bankensyndicaat: „Als banken zijn we verheugd om Royal FloraHolland met deze nieuwe en verruimde financiering te kunnen ondersteunen bij het uitrollen van haar strategische plannen. In het bijzonder met betrekking tot het verder verduurzamen van het vastgoed, evenals de organisatie en de operationele activiteiten van Royal FloraHolland. Dit geeft ook een mooie stimulans aan de verdere verduurzaming van de sierteeltsector als geheel.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster