Vorige

HAYAcintenactie brengt zo’n 42.000 euro op

Tekst
Beeld
Nationaal AYA Zorgnetwerk

De ‘hAYAcinten’-actie van de Nederlandse snijhyacintenkwekers en een kweker van hyacint op pot heeft ongeveer 42.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker, ofwel: AYA’s (Adolescents & Young Adults).

De actie met de snijhyacinten vond vrijdag 27 januari plaats. Op die dag werden er karren met snijhyacinten en bol-op-pot hyacinten geveild bij veilingen van Royal FloraHolland, Plantion en Veiling Rhein-Maas. Dat leverde een bedrag op van € 6.400.

Die dag werden er bij 22 ziekenhuizen ook 6.000 bosjes hyacinten door vrijwilligers verkocht voor 5 euro per stuk en daarmee haalden de hyacintenkwekers € 30.000 op. De hyacinten op pot werden voor de AYA-actie bij Ranzijn tuin & dier verkocht vanaf 26 januari voor ruim € 5.500.

Daarmee komt het totaal uit op ongeveer 42.000 euro, zegt Mieke Schreuder, stafmedewerker Kankerregistratie IKNL en Coördinator HAYAcinten actie Nationaal AYA Zorgnetwerk. “Het was wederom een fantastische actie. Een mooie samenwerking tussen kwekers, zorgpersoneel, veilingmeesters, vrijwilligers, sponsoren en Ranzijn tuin & dier.”

Dit actie werd voor de negende keer georganiseerd. De afgelopen twee jaren kon er niet verkocht worden in de Nederlandse ziekenhuizen vanwege corona. In 2022 bracht de actie toen door verkoop op de veilingen en bij Ranzijn tuin & dier ruim 22.000 euro op.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster