Vorige

Hardwell krijgt eigen tulp

Beeld
TPN/Henninger

Robbert van de Corput, beter bekend onder zijn DJ-naam Hardwell, krijgt tijdens de Nationale Tulpendag zijn eigen tulp. De nieuwe tulp is persoonlijk geselecteerd door Hardwell en wordt aangeboden door de Nederlandse snijtulpenkwekers (TPN). De DJ doopt de tulp op zaterdag 20 januari en opent vervolgens om 13.00 uur de pluktuin in Amsterdam.

Arjan Smit, namens de tulpenkwekers: „Dit jaar is ‘Let’s Dance!’ het thema van Tulpendag. Het is voor ons een goede aanleiding om een eerbetoon te brengen aan Hardwell met een eigen tulp. Hij is een van de populairste DJ’s ter wereld en zijn shows staan, net als de tulp, bol van energie. Tulpen hebben zelfs de eigenschap om een beetje te ‘dansen’ in de vaas. Ze groeien namelijk een stukje door en elke bloem draait in de richting die hij wil.” De nieuwe ’Hardwell’-tulp, met een bijzondere bloemvorm en kleurstelling, wordt op Tulpendag voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt jaarlijks de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd met de Nationale Tulpendag. Nederlandse tulpenkwekers leggen een pluktuin met zo’n 200.000 bloemen aan op het Museumplein in Amsterdam. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis tulpen te komen plukken. Na de doop en de opening om 13.00 uur mag het publiek naar binnen om gratis maximaal 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin om 17.00 uur geheel leeg.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster