Vorige

Hanneke Frankema klaar voor EK Bloemsierkunst in Polen

Beeld
VBW

Nederlands Kampioen Bloemsierkunst Hanneke Frankema en haar team zijn helemaal klaar voor het EK Bloemsierkunst in Katowice, Polen. De wedstrijd met zeventien deelnemers vindt plaats van vrijdag 26 tot en met 28 augustus.

Hanneke: ‘Ik wil in Polen op basis van mijn eigen herkenbare stijl laten zien wat ik kan. Ik houd van frames en technieken, details en mooie kleurencombinaties. Graag gebruik ik bijzondere materialen in mijn ondergronden, maar natuurlijk altijd met bloemen, bladsoorten en planten. Mijn arrangementen moeten een sterk verhaal vertellen en als je van dichtbij kijkt, moeten er steeds weer mooie details te vinden zijn. Een soort van extra verrassingen nadat je in het in grote lijnen al hebt gezien hebt. Bij verschillende kwekers uit Nederland heb ik de mooiste bloemen en planten kunnen vinden en die heb ik meegenomen naar Polen. We zijn niet voor niets een echt bloemenland.’

Grote finale

In totaal maken de wedstrijdkandidaten zes verschillende opdrachten, waarvan zij er vier vooraf mogen voorbereiden. De andere twee zijn verrassingsopdrachten. De competitie wordt zaterdagavond afgesloten met een grote finale. Zondag kan het publiek alle arrangementen nog bekijken.

Koninklijke VBW, die Hanneke naar het EK uitzendt, is trots op haar deelname. De branchevereniging hoopt dat zij een goed resultaat weet te behalen, waarmee ze jongeren inspireert om voor een carrière in de bloemen te kiezen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster