Vorige

Grote kloof tussen loonbod RFH en looneis bonden

Beeld
Shutterstock

Ook de zesde onderhandelingsronde tussen Royal FloraHolland en de vakbonden leverde geen nieuwe cao op voor de werknemers van de veiling. De bonden kunnen zich niet vinden in het loonvoorstel van de veiling. Souleiman Amallah van CNV zegt dat Royal FloraHolland zal moeten bewegen. „Anders houdt het een keer op.”

Gisteren (15 mei) onderhandelden CNV, FNV en Royal FloraHolland voor de zesde keer over een nieuwe cao. De oude cao liep op 1 april jl af. Er is nog altijd een groot verschil tussen de looneisen van de bonden en het loonbod van de veiling. De bonden eisen een loonsverhoging van 7%. De veiling wil de lonen vanaf 1 april jl met 3% verhogen en dan vanaf 1 januari 2025 wederom met 3% verhogen.

„We snappen dat Royal FloraHolland dit jaar zwarte cijfers wil schrijven. Dan moet er nog wel wat gebeuren bij de veiling. Als we dan dit jaar mee bewegen dan zullen ze voor volgend jaar wel meer moeten bieden dan 3%. Er zit een significant gat tussen hun bod en de inflatie”, laat CNV-onderhandelaar Souleiman Amallah weten.

‘We geven elkaar wat lucht’

Op alle andere punten zoals duurzame inzetbaarheid en inzet van zzp’ers zijn partijen het eens. CNV had gehoopt er op 15 mei met de veiling uit te komen. Amallah: „De gesprekken vinden in goede harmonie plaats. We geven elkaar wat lucht. Wij overleggen met onze achterban om de horen of zij nog aanknopingspunten zien of dat de verschillen onoverbrugbaar zijn. Royal FloraHolland kan zich beraden of ze nog een extra impuls aan de lonen kan geven.”

Acties van de bonden en werknemers zijn nog niet aan de orde. „Amallah laat wel weten dat de veiling zal moeten bewegen. „Anders houdt het echt op. In het volgende overleg zal Royal FloraHolland echt wel een stap moeten maken. Anders ben ik bang dat we niet anders kunnen dan een actietraject ingaan. We hopen van niet, maar ik hoop dat we ergens komen. ”

Het volgende overleg tussen bonden en veiling is donderdag 30 mei.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster