Vorige

Groene microstad in het centrum van Tokio

Beeld
Mori Building

Op 24 november 2023 opent een unieke ‘City-Within-a-City’ met veel aandacht voor groene ruimte, in het centrum van Tokio. Azabudai Hills is een van de eerste wijken op de wereld waarbij alle facetten van het leven in een stad bij elkaar komen in een multifunctioneel complex, omgeven door weelderig groen. Zo zijn er kantoren, woningen, winkels, een grote foodmarket, restaurants en een internationale school. Ook is er gedacht aan ontspanning: er is een digital art museum, een kunstgalerie en een centraal plein waar mensen kunnen samenkomen.

Aan het centrale plein staat de Mori toren. Dit is het hoogste gebouw van het project. De toren is voornamelijk ingericht als business center met conferentieruimtes, ontspanningsruimtes en zakelijker horecavoorzieningen. Er is rekening gehouden met de regels van RE100 – Renewable Energy 100% – die in het kader staan van resource recycling en reduceren van CO2-uitstoot. Het gebouw haalt zijn energie volledig van hernieuwbare bronnen, waardoor het weinig CO2 verspreidt.

Netwerk voor gezondheid

Het belang van wellness wordt door de hele wijk gepromoot. Voor de bewoners van Azabudai Hills worden er door de Keio University Center for Preventive Medicine gezondheidschecks gehouden op basis van de laatste kennis en technologie. De medische gegevens die hiermee ingewonnen worden, kunnen ze delen met andere voorzieningen die te maken hebben met de gezondheid van de bewoners.

Langdurig proces

Het heeft lang geduurd voordat het project van de grond is gekomen, in 1989 is er begonnen met de voorbereidingen voor Azabudai Hills. Pas in augustus 2019 zijn ze na dertig jaar van discussiëren, plannen en ontwikkelen, begonnen met de bouw van het project. Verschillende architecten hebben meegewerkt aan de realisatie van deze hypermoderne wijk waar vergroening in de hoofdrol staat.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster