Vorige

GreenSimplicity overgenomen door GreenV

Tekst
Beeld
René Faas

Green Simplicity in Andijk is overgenomen door GreenV, de internationaal opererende groep van toeleveranciers in de tuinbouwsector van investeerder HAL Investments. GreenV heeft honderd procent van de aandelen overgenomen. Green Simplicity zal met alle bestaande medewerkers blijven opereren vanuit haar vestiging.

Green Simplicity, het bedrijf van oprichter en directeur Wessel van Paassen, ontwikkelt de meeste ideale groeirecepten met LED-verlichting, ontwikkelt teeltsystemen in een volledig gecontroleerde systemen (klimaatcel) en houdt zich bezig met energiezuinige luchtbehandeling- systemen voor het optimaal conditioneren van de kas/broeierij (Dry+ Climate).

Meerdere dochterondernemingen

De holding GreenV van investeerder HAL Investments BV uit Rotterdam is wereldwijd actief. Met Green Simplicity er nu bij bestaat GreenV nu uit zeven verschillende dochterondernemingen Stolze, Prins Group, Prins USA, HT Verboom, Voshol. Stolze levert technische installaties voor tuinbouwkassen. Prins Group bouwt en produceert kassen en integrale kasprojecten. Prins USA bouwt integrale kasprojecten in de VS, HT Verboom levert logistieke systemen voor kassen. Voshol levert geavanceerde klimaatinstallaties (verwarming, isolatie en elektrotechniek). GreenV/indoor – dat ongeveer hetzelfde doet als Green Simplicity en dat als start up was opgezet door GreenV – wordt nu geïntegreerd met Green Simplicity.

Anneke van de Geijn, CCO van GreenV: “GreenV bestaat nu 1,5 jaar. De bedrijven hebben gezamenlijk al een aantal nationale en internationale totaalprojecten gedaan. Het is een sterke formule. De bedrijven opereren ieder individueel maar hebben zicht op elkaars portefeuille en kunnen elkaar dus bij klanten introduceren. Soms betekent dit dat ze samen een totaalconcept kunnen leveren.” De combinatie van disciplines werkt prettig, maar Van de Geijn geeft aan dat nog niet alle disciplines in GreenV zitten. “Welke dat zijn, houden we voor ons.”

Sterk in tulpenbroeierij

Green Simplicity werd in 2014 opgericht door tuinderszoon Wessel van Paassen en het bedrijf groeide razendsnel. Vandaag de dag heeft het bedrijf ongeveer 250 klanten, waaronder veel tulpenbroeiers, en er werken 7 mensen. Green Simplicity heeft ook veredelaars als klanten. GreenV haalt met de overname unieke kennis en technologie in huis om wereldwijd klanten te adviseren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe groeiconcepten die op basis van een verzameling van innovaties op het gebied van automatisering, klimaatbeheersing, verlichting en software meer potentie uit een gewas halen. Zowel in kassen met daglicht als in kassen zonder daglicht.

Meer internationaal

Wessel van Paassen is blij met de overname, want dit betekent voor hem en zijn team toekomstperspectief. “We hebben al diverse projecten gedaan met HT Verboom en om die reden is GreenV geen onbekende voor ons. De ambitie van de groep om de referentie in de internationale tuinbouwsector te willen zijn, sluit naadloos aan bij onze drijfveren en proposities. We zijn nu nog relatief klein kennis-, data- en technologiebedrijf. Met de andere GreenV-bedrijven krijgen we er in één klap niet alleen een ongekend relatienetwerk bij, maar ook een enorme uitvoeringscapaciteit om concepten en testomgevingen bij klanten te plaatsen op locatie en op te schalen.”

Anneke van de Geijn, CCO van GreenV, noemt de komst van Green Simplicity zeer waardevol. “Een verrijking van de kennis die onze GreenV-bedrijven nu al hebben.” De partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster