Vorige

Gerrit van Aalst wint Skills-voorronde Yuverta

Beeld
Yuverta

Voor de voorronde Yuverta mbo Skills Heroes Bloembinder zijn de afgelopen weken op alle vakopleidingen in Nederland voorrondes georganiseerd om te strijden voor een plek op Skills the Finals. Deze voorronde bij Yuverta werd gewonnen door Gerrit van Aalst. De acht beste studenten Bloem, Groen en Styling van Nederland nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 23 en 24 maart in de RAI Amsterdam. De winnaar gaat Nederland Internationaal vertegenwoordigen in het najaar van 2023.

De voorronde Yuverta mbo is georganiseerd in Den Bosch. Iedere mbo-locatie van Yuverta (Aalsmeer, Den Bosch, Dordrecht, Heerlen, Horst, Houten en Rijswijk) heeft de beste twee  studenten van de locatie geselecteerd tijdens voorrondes op school. De 14 deelnemers kregen een verrassingsopdracht. Met de beschikbare materialen moesten ze een hart van bloemen maken, waarbij ze het thema ‘Laat je passie voor het vak zien’ zo goed mogelijk tot uitdrukking moesten brengen. Ook werd gevraagd om twee ontstaanshandelingen toe te passen. Uiteraard was naast de vormgeving en idee-uitwerking, de techniek een heel belangrijk beoordelingspunt.

Voor de tweede opdracht hadden ze 30 minuten de tijd om een socialmediabericht te maken passend bij het hart, inclusief tekst en een goede foto, waarin de creativiteit en het bloemwerk gepresenteerd werden.

Jury

De werkstukken werden door een deskundige jury beoordeeld, die bestond uit Pascal Zijlmans van Ambianze Bloem&Sfeer, Maaike Oerlemans van Pluk Bloemen en Bente van Meurs van Uniek van Bente. Bente is tevens Nederlands Kampioen Skills Heroes 2022, oud-student Yuverta mbo Horst behaalde eind november goud voor Nederland tijdens de Skillswedstrijd in Polen.

Uitslag

Na een spannende wedstrijd – de studenten moesten binnen een bepaalde tijd werken – werd de uitslag bekendgemaakt. Op de eerste plaats eindigde Gerrit van Aalst (Yuverta mbo Houten). Hij mag naar Skills the Finals. Quinten van den Heuvel (Yuverta mbo Den Bosch) werd tweede en Femke van Beek (Yuverta mbo Aalsmeer) werd derde. Alle drie gaan ze een trainingstraject in als voorbereiding op de Finale.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster